Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-húsos ökörszem

Paradicsomos-húsos ökörszem
Paradicsomos-húsos ökörszem
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban akadtam rá. Nekünk nagyon ízlett, alig bírtam kivárni, amíg kicsit kihűl. :-)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Kifejezetten ehhez vettem friss bazsalikomot, és milyen jól tettem! Csak ezt fogom már használni. Füstölt sajttal a tetején is el tudom képzelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt, és végül a langyos vizet. Jól kidolgozzuk a tésztát, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kb 20 részre osztjuk. Kis golyókat gyúrunk belőle, és letakarva 15-20 percet pihentetjük.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket. Egy mélyebb serpenyőbe az olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és kb.10 percig pírítjuk.
  5. A paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk és a húshoz adjuk, felöntjük egy kevés vízzel, és kb.15 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a petrezselymet és a bazsalikomot..
  6. A kis tésztagolyók közepébe lisztezett kézzel mélyedést készítünk, közben kicsit széhúzzuk a tésztát.
  7. A mélyedésekbe kanalazzuk a darálthúsos ragut, és a tetejére reszelt sajtot teszünk.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 203
elküldve: 1
receptkönyvben: 206
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tapas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
alkalom: szilveszter
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fűszeres-húsos kelt tészta, húsos-paradicsomos kelt tésztás péksüti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

f.detti
f.detti Wed, 2011-12-21 12:02

Ezt tuti el fogom készíteni!!! Imádom az ilyen finomságokat!

f.detti
f.detti Sat, 2012-01-14 17:17

Kedves Jucci!

Nagyon köszi a szuper receptet! Ma került rá a sor erre a gyönyörűségre. Nagyon könnyen elkészíthető, és isteni finom lett. A párommal csak ettük-ettük, de szerencsére maradt még egy kicsit vacsira is:) Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!

Jucci
Jucci / Jucci Mon, 2012-01-16 13:20

Kedves f.detti!
Köszönöm a dicséretet,örülök,hogy ízlett nektek.
Mi is így voltunk vele pukkadásig ettük magunkat vele :-)
Üdv.:Jucci

253
friss élesztő 2 dkg
cukor 0.5 teáskanál
finomliszt 50 dkg
tej 0.5 dl
napraforgó olaj 3 ek
víz 2 dl
vöröshagyma 1 kis fej
paradicsom 3 db
napraforgó olaj 2 ek
darált sertéshús 20 dkg
bors 1 kk
petrezselyem 1 ek
bazsalikom 1 ek
sajt 10 dkg