Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos káposzta Katharosz konyhyájából

Paradicsomos káposzta Katharosz konyhyájából
Paradicsomos káposzta Katharosz konyhyájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű hétköznapi étel, de egy kezdő szakácsnő számára segítség lehet, miattuk tettem fel mégis.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd félbevágjuk, és kivágjuk a torzsáját, ezután kb. kisujjnyi csíkokra vágjuk.
  2. A finomra vágott hagymát egy csipet sóval megfonnyasztjuk az olajon, majd megszórjuk egy kevés pirospaprikával, rádobjuk a káposztát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  3. Fűszerezzük: só, bors, leveskocka, babérlevél, köménymag, majd lefedve puhára főzzük.
  4. Amíg a káposzta puhul, elkészítjük a rántást, az olajon kevergetve megpirítjuk a lisztet, és kicsit hűlni hagyjuk, majd elkeverjük a sűrített paradicsommal, és belekeverjük a főzelékbe, vigyázzunk, hogy ne legyen csomós.
  5. Végül jól kiforraljuk, cukorral édesítjük ízlés szerint, ha szükséges, utána fűszerezzük.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 270
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
451 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás főzelék paradicsomosan, húsmentes paradicsomos káposzta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

216
káposzta 80 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
leveskocka 1 db
sűrített paradicsom 25 dkg
finomliszt 3 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 1 késhegynyi
cukor 3 csapott ek
víz 1 l