Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos káposzta pirított hagymával

Paradicsomos káposzta pirított hagymával
Paradicsomos káposzta pirított hagymával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég ritkán készítek paradicsomos káposztát, mert párom nem szereti. Én viszont nagyon, így ilyenkor egy jó nagy adaggal készítek, ami porciózva mehet a fagyasztóba, persze miután ettem belőle.:)

A pirított hagyma nagyon kellemes ízt ad az ételnek, mint ahogy a kömény is.

A főzési idő függ a káposzta "korától" és fajtájától.:)

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sült oldalas vagy fasírt mellé nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A köményt mozsárban kissé megtörjük.
  2. A káposztát ujjnyi csíkokra vágjuk, majd sós vízben - amibe a köményt is beletettük - majdnem teljesen puhára főzzük. (kb. 15-20 perc)
  3. A hagymát finomra vágjuk, majd egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, és megpirítjuk a hagymát.
  4. A hagymára szórjuk a lisztet, és azt is átpirítjuk. Ha kész, felengedjük a paradicsomlével, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós.
  5. Egy szűrőkanál segítségével átszedjük a káposztát a paradicsomos "mártásba", majd jól elkeverjük. Amennyiben szükséges, a káposzta főzőlevével higíthatjuk.
  6. Hozzáadjuk a cukrot, és összefőzzük, hogy a káposzta teljesen puha legyen, de ne essen szét. (5-10 perc)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 22 866
elküldve: 2
receptkönyvben: 222
elkészítve: 19/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

pirított hagymás paradicsomos káposzta, paradicsomos káposzta másképp

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

h3eniko
h3eniko Thu, 2012-02-02 01:06

Agi, ez nagyon finom lett! Biztos marad a csaladi etlapon! Koszonom a receptet! Eniko

2n2a
2n2a / 2n2a Thu, 2012-01-12 17:59

Kedves Ági!
A hagyma megpirítása alatt mit értesz?? Hogyan csinálod?
Én csak megdinsztelem, mert félek, hogy ha odakap, akkor keserű lesz.
Most készül :)
Üdv, Anna

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2012-01-12 20:41

Kedves Anna! Azóta már biztosan elkészült, és remélem, hogy ízlik a végeredmény. Én a hagymát kevés olajban szoktam aranybarnára pirítani, egész kis lángon (éppen hogy csak "gyöngyözzön" körülötte az olaj), sűrűn figyelve, keverve -ahogy írtad is- nehogy odakapjon. A dinszteléssel is hasonló ízhatás érhető el; a lényeg, hogy ne legyen nyers.:)
Örülök, hogy megtetszett a recept!
Üdv: Ági

169
káposzta 1 kg
paradicsomlé 10 dl
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 3 púpozott ek
köménymag 1 kávéskanál
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
víz 10 dl