Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos káposzta tej- és gluténmentesen

Paradicsomos káposzta tej- és gluténmentesen
Paradicsomos káposzta tej- és gluténmentesen
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valamiben van paradicsom, az már csak jó lehet. Mivel a habarás már nem jöhet szóba, ezért ismét egy kis átalakításra volt szükségem. Az eredmény nagyon jó lett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, majd a vöröshagymákat felkockázzuk, a fokhagymákat fokhagymanyomón átnyomjuk. Ezután a káposztát megmossuk, és jó vékonyra felvágjuk.
  2. Kókuszzsíron a hagymákat a sóval üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát, és annyi vízzel engedjük fel, hogy épp ellepje. Beletesszük a babérleveleket, a borsot és az oregánót. Amíg puhul a káposztánk, megcsináljuk a "rántást".
  3. Én egy mixer segítségével készítem a rántást. A sűrített paradicsomból egy keveset beleöntünk a mixerünkbe, majd hozzáadjuk a nádcukrot és a rizslisztet. Meg egy kis vizet is engedünk hozzá. Ezt jól összerázzuk.
  4. Ha már majdnem készre főtt a káposztánk, kevergetés mellett beleöntjük a sűrített paradicsomokat és a "rántásunkat". Ezt jól összekeverjük. Majd addig főzzük, míg a káposzta teljesen puha nem lesz.
  5. Közben kóstolgathatjuk a főzelékünket, hátha kell még valamilyen fűszer bele.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 6 749
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tej- és gluténmentes konyha

Mióta szakács: 2016.03.08.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

főzelék, paradicsomos káposzta másképpen, paradicsomos káposzta főzelék

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kingabinga
kingabinga / kingabinga Thu, 2016-09-15 09:00

Köszönöm a receptet, elkészítettem. Annyiban módosítottam, hogy oregánót eleve nem használtam, kókuszzsír helyett olíva olajat tettem alá, a cukrot pedig édesítőre cseréltem. A babérlevelet furcsálltam ugyan de beletettem, viszont legközelebb kihagyom, mert így nem az a klasszikus menzás paradicsomos káposzta lett, amire vágytam. Ellenben jól sikerült és a párom egyszerűen imádta, szóval a recept hibátlan, köszönöm! :)

Adrienn konyhája tej- és gluténmentesen
Tej- és gluténmentes konyha / Adrienn konyhája tej- és gluténmentesen Thu, 2016-09-15 09:23

Kedves Kinga!

Nagyon örülök, hogy elnyerte tetszésedet ez a recept!
Azért van ebben a főzelékben ennyi fűszer, mert egy kicsit olaszosra akartam megcsinálni. A babérlevél meg egy jollyjoker, valaki szereti és valaki nem. Általában én majdnem minden főzelékbe teszek. De így szép az élet, nem vagyunk egyformák és mindenki módosít egy kicsit a recepteken. Én ennek nagyon örülök!
Köszönöm szépen észrevételedet, és ha valamiben segítségedre lehetek, csak nyugodtan szólj!

Adrienn

kingabinga
kingabinga / kingabinga Thu, 2016-09-15 09:28

Kedves Adrienn! Valóban, a babérlevél ilyen. És igen, sejtettem, hogy az olaszos ízvilág volt a cél, és biztosan nagyon finom oregánóval is, no de hát ízlések és pofonok. :) A lényeg hogy a párom elégedett volt, magamnak pedig legközelebb kihagyom a babért. :) Kinga

296
káposzta 1 közepes db
sűrített paradicsom 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
kókuszzsír 2 ek
rizsliszt 5 evőkanál
babérlevél 4 db
finomítatlan nádcukor 1 ek
himalája só 3 teáskanál
oregánó 3 teáskanál
fekete bors 2 teáskanál
víz 1.5 dl