Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-kapros uborkaleves fetával

Paradicsomos-kapros uborkaleves fetával
Paradicsomos-kapros uborkaleves fetával
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy kicsit túl korrekt, idősödő német kolléganőmtől kaptam sok évvel ezelőtt. Egy szép napon elmesélte, hogy ezt főzte. Én inkább szkeptikusan, mint lelkesedéssel hallgattam a beszámolóját. Ám kíváncsi vagyok, azért mégiscsak elkértem tőle a receptet, és persze nyomban ki is próbáltam. Meglepetésemre egy nagyon finom, friss, nyári étek kerekedett belőle. Azóta nagyon sokszor megcsináltam, nyári kánikulában szerintem megfelel egy főételnek, friss vagy pirított baguettel. "Oroszlánférjeknek", mint az enyém is, nem ajánlatos, inkább a könnyű ételeket kedvelő hölgyeknek. Szerintem nagyon finom. ("Danke Frau Werner"!)

hozzávalók / 2 adag

  • 4 kerti uborka (kb 20 cm) alternatív 2 kígyóuborka
  • 2 közepes paradicsom
  • póréhagyma (kb. 10 cm)
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 ek ételízesítő
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 maréknyi kockázott feta sajt
  • 1 ek tejföl
  • 2-3 ek olívaolaj

ajánlat

Melegen fogyasztandó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkákat lehámozzuk. A kerti uborkát kb 1 cm-es karikákra vágjuk. Ha kígyóuborkát használunk, akkor ebből a magokat egy kávéskanállal kikaparjuk.
  2. A paradicsomokba a csutkájánál éles késsel keresztet vágunk, forró vízben pár percig áztatjuk, majd hagyjuk kihűlni, és lehúzzuk a bőrét. A csumát eltávolítjuk, majd felszeleteljük. 
  3. A póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymákat apró kockákra vágjuk, majd az olajon, lassú tűzön kevergetve, óvatosan megpároljuk, nem pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk az uborkát és a paradicsomot, és saját levükben fedő nélkül, kicsi rázogatva 10 percig pároljuk. Annyi vízzel, hogy éppen csak elfedje felöntjük, és az ételízesítőt elkeverjük a lében. Felaprítjuk a kaprot, és ennek 2/3-át szintén a főzőlébe keverjük, borsot őrölünk hozzá.
  5. Fedő alatt kb. 20-25 percig, lassú tűzön pároljuk, hogy az ízek jól összeérhessenek. Ha az uborka szép üveges, de nem esett szét, készen is van a levesünk.
  6. Félrehúzzuk a főzőlapról, lazán belekeverjük a tejfölt, és lefedve állni hagyjuk. Ha szükséges, tálalás előtt felforrósítjuk, de már nem forraljuk.
  7. A maradék kaporral és a feta kockákkal dúsítva tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 022
elküldve: 3
receptkönyvben: 51
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nyári paradicsomos-kapros uborkaleves fetával, paradicsomos uborkaleves feta sajttal, feta sajtos uborkaleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!