Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos karaj pirított rizzsel

Paradicsomos karaj pirított rizzsel
Paradicsomos karaj pirított rizzsel
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a tepsiben készült húsokat, ez is kedvence a családomnak :) A pirított rizst először anyósomnál kóstoltam, és nagyon megtetszett, bár sokára tanultam ki, hogyan is lesz jó száraz és pergős a végeredmény. Aki szereti a rántással készült ételeket, annak ez az ízvilág tetszeni fog! Érdemes szaftos vagy szószos húsokhoz készíteni, ugyanis valóban nagyon száraz köret! :)

hozzávalók / 6 adag

Karaj

Rizs

Szólj hozzá!

elkészítés

Karaj

  1. Ha csontos karajunk van, kicsontozzuk. Felszeleteljük kb. fél centisre, kicsit besózzuk mindkét oldalukat. Nem muszáj klopfolni, de aki úgy szereti, tegye meg bátran.
  2. A hagymákat és fokhagymákat felszeleteljük, és egy tepsibe rakjuk a zsiradékkal együtt. A sűrített paradicsomot elkeverjük a vízzel, majd mehet a hagymára.
  3. A karajok egyik oldalát megszórjuk borssal, majd a borsos oldalukkal lefelé belerakjuk sorban a tepsibe. Felső oldalukat megszórjuk a brassói fűszerkeverékkel.
  4. Sütőben, kb. 200 fokon, nagyjából másfél óra alatt megsütjük. Egyszer-kétszer meglocsoljuk közben a paradicsomos lével. 15 perccel azelőtt, mielőtt elkészül, érdemes a vizet pótolni alatta, hogy maradjon szósz a husin.

Rizs

  1. Az olajat felforrósítjuk, és beleöntjük a rizst. Folyamatos kavargatással, nagy lángon szép aranybarnára pirítjuk.
  2. Ráöntjük a vizet, beletesszük a sót, egyszer átkavarjuk, majd közepes lángot elkezdjük főzni a rizst.
  3. Amikor már alig van rajta víz, tovább mérsékeljük a hőmérsékletet, és elkezdjük néha megkavargatni. El fog fogyni a látható víz, ekkor gyakrabban, de ne folyamatosan kavarjuk át mindig alaposan.
  4. Kis idő múlva elkezd kavarásnál összetapadni, innentől számítva még kb. 15 percig folytassuk a nagyon gyakori átkavarást. Úgy fog tűnni, ez sose lesz normális köret, de ne aggódjunk :)
  5. 15, max. 20 perc leteltével elzárjuk alatta a lángot, majd fedő nélkül hagyjuk hűlni, és még ekkor is kavargassuk át percenként. Ekkor válik pergős és száraz rizzsé :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 2 329
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

DDAngel

Mióta szakács: 2014.11.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tepsis karaj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

716
sertés rövidkaraj 1 kg
vöröshagyma 5 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 4 ek
víz 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszersó 0 ízlés szerint
sertészsír 2 ek
rizs 50 dkg
víz 1 l
4 kávéskanál
napraforgó olaj 5 ek