Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos kelkáposzta-főzelék

Paradicsomos kelkáposzta-főzelék
Paradicsomos kelkáposzta-főzelék
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugye mindenki emlékszik gyerekkorából a kelkáposzta-főzelékre! Bevallom őszintén, én gyűlöltem! :) Hát ez nem olyan!:) Nagyon finom, nagyon egészséges, és még a gyerekeknek is ízleni fog! :) Egy kis sült husival és friss tönkölykenyérrel még finomabb!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felaprítjuk kis kockákra. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd szintén felaprítjuk. A pórét is apróra vágjuk.
  2. Az olajat felhevítjük, majd megpároljuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a krumplit, káposztát, kicsit összepirítjuk, fűszerezzük (a majoránnát csak a legvégén tesszük bele), és felöntjük vízzel, hogy ellepje.
  3. Miután puhára főtt a káposzta és a krumpli is, levesszük a tűzről, és krumplinyomóval összetördeljük. Ezután visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a paradicsomot, kicsit forraljuk, hogy a felesleges víz elforrjon, és besűrűsödjön a főzelékünk. Ekkor már hozzáadhatjuk a majoránnát is.

Jó étvágyat!

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 13 913
elküldve: 5
receptkönyvben: 79
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos kelkáposzta, kelfőzelék, krumplis főzelék kelkáposztával paradicsomosan

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mercheeky
mercheeky / mercheeky Fri, 2013-03-08 15:44

Én most fogom elkészíteni :) A leírás alapján is, és kinézetre is nekem nagyon bejön :) köszi a receptet!

mercheeky
mercheeky / mercheeky Fri, 2013-03-08 23:38

Bevasarlas utan lattam, hogy nincs itthon suritett paradicsom(azt hittem van, de az paradicsomos halkonzerv...) :( kovetkezo alkalommal korultekintobb leszek :) amugy paradicsom nelkul is naggyyyonb finom lett :) ha legkozelebb elkeszitem a suritett paradicsommal, ismet velemenyezem :)

csiganyuci
csiganyuci / csiganyuci Sat, 2013-03-09 09:43

Hát a paradicsomos hal lehet nem tett volna jót a főzeléknek hihi :-) Örülök, hogy ízlett. :-) Próbáld majd ki paradicsomosan is, szerinem úgy is tuti fincsi!

zsófikacsa
zsófikacsa Fri, 2013-03-08 13:23

Hát a gyerekeknek nem :-( Pedig igen próbálkoztam vele, de néhány kanálnál több egyikbe sem ment bele... De lehet, hogy az enyémek nincsenek a magyar menzai ízekhez szoktatva, lévén, hogy nem Magyarországon élünk..

csiganyuci
csiganyuci / csiganyuci Fri, 2013-03-08 20:40

Hát ezek szerint nem minden gyereknek :-) Valójában ezt a főzeléket egy ausztriai ismerősömtől lestem el. De remélem azért valakinek ízlett a családból.

202
kelkáposzta 1 közepes fej
burgonya 3 közepes db
sűrített paradicsom 1.5 ek
póréhagyma 1 db
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
víz 200 ml