Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos krumpli 2.

Paradicsomos krumpli 2.
Paradicsomos krumpli 2.
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amíg a gyerkőcök kicsit voltak, mindig tartottam itthon bébiételeket, többek között  paradicsomos burgonyafőzeléket is.  Akkor jöttem rá, hogy tulajdonképpen szeretik, én pedig nem tudok ilyet főzni, úgyhogy fellapoztam egy nagyon régi szakácskönyvet, ott találtam ezt a receptet. Érdekes módon a mostani szakácskönyvek valamiért száműzték ezt a főzeléket, pedig annyira azért nem vészes; ahogy a párom mondja: "egyszer meg lehet enni".

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. Ha a burgonya megfőtt, világos rántást készítünk, és berántjuk vele a főzeléket.
  3. Miután újra felforrt, belekeverjük a paradicsompürét, és ezzel is forralunk rajta egyet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 974
elküldve: 0
receptkönyvben: 271
elkészítve: 14/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Ibóka

Mióta szakács: 2010.05.13.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos krumplifőzelék, krumplifőzelék paradicsomosan

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

banfizs
MotlaLePula / banfizs Mon, 2012-07-02 20:37

Kedves Iboka! Nagyon orulok a receptednek. Epp valami olyasmi krumplifozi utan kutattam, amibe nem kell tejfol (ami most nincs itthon), de kiprobalt recept, es nem nyulok melle vele. Igy talaltam re erre. :-) Szuper! Most mindjart nekiallok es megcsinalom. :-) Koszonet erte! Idv: Zsuzsi

mirza
mirza Mon, 2012-03-26 21:09

Véleményt kérek a világos rántás ügyében! :) Fokhagymával vagy anélkül..?
Köszi!
(Ami az egyéb ízesítést illeti, mit szóltok a majorannához és egy kis cukorhoz..?)
Mirza

Ibóka
Ibóka / Ibóka Tue, 2012-03-27 14:19

Kedves Mirza, nálam a rántás mindenképpen hagyma nélküli, a gyerekek miatt. Egyébként ezért nem "szerepel" a receptben sem fűszer, mert a "drágáim" amiben "úszik" vmi, azt inkább nem eszik meg. Ezért ez inkább egy "alap" recept, aztán mindenki úgy "tuningolja fel", ahogy az izlésének leginkább megfelel :) Sok sikert!

pitzburg
p2 / pitzburg Wed, 2011-06-29 21:16

Hát én imádom ezt a főzeléket és hogy elfelejtettem :) Holnap ebéd rendben is lesz :)

Szabó Mária32
Szabó Mária32 Wed, 2011-06-29 18:58

Én meg szoktam száritani a rozmaringot és utána kávédarálóval lisztesre darálom és csak mokkáskanállal szoktam bele tenni.

Ibóka
Ibóka / Ibóka Wed, 2011-06-29 20:30

Hát azt hiszem igy már a nagyfiamnak sem lenne semmi kifogása :) Én egyébként nagyon szeretem a fűszereket, ez a főzelék is csak azért lett ilyen "fapados" mert a "kicsire" is gondolnom kellett...:)

Szabó Mária32
Szabó Mária32 Wed, 2011-06-29 15:05

Én is ismerem sőt szeretem a Nagymama szokott ilyen főzeléket késziteni de Ő a paradicsomos lébe stzokott tenni egy kis rozmaringot. Nagyon jó ízt ad neki.

Ibóka
Ibóka / Ibóka Wed, 2011-06-29 17:25

Kedves Mária! Ez egy elég egyszerű paradicsomos burgonya recept, de nálunk "ez jött be". Természetesen ki-ki a saját izlése szerint még fűszerezheti azzal, amivel gondolja... :) A rozmaring egyébként jó ötlet, néha -ha húsgombóchoz készitem a paradicsomszószt- én is szoktam használni, de vigyáznom kell vele, mert a nagyobbik gyerkőcöm, hogy úgy mondjam igencsak finnyás, ha valami "úszik" a szószban akkor már köszöni szépen, de nem kéri :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-10 22:10

Régi emlékeimet csalta elő ez az étel.
Emlékszem napköziben többször kaptunk ilyet valami natur hús társaságában és jó volt.
Megpróbálom én is , köszi a receptet! Katca

Ibóka
Ibóka / Ibóka Fri, 2011-03-11 08:10

Szia itorka! Hát egy próbálkozást megér, aztán ha mégsem izlik, na bumm..... Elég olcsó étel, sok rizikó nincs benne. Egyébként én azért szeretem, mert nem édes. Valahogy nálunk sok családtag az ilyen paradicsomos ételeket (leves, töltött paprika) az én izlésemnek túl édesen csinálja, ebben viszont nincs semennyi. :)

190
burgonya 3 közepes db
finomliszt 1 evőkanál
sűrített paradicsom 100 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek