Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos lasagne

Paradicsomos lasagne
Paradicsomos lasagne
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam sokszor kérdezgette, tudok-e lasagne-t készíteni neki. Először egy üzletben kapható, csak sütésre váró adaggal próbáltam leszerelni, de  beláttam, hogy sem az íz, sem az ár nem tetszik nekünk. Így aztán beszereztem a hozzávalókat, és hamar rájöttem, nem is olyan ördöngős dolog ennek az ételnek az elkészítése.:-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A raguhoz

A tetejére

ajánlat

Sütés után érdemes kicsit várni a szeleteléssel, mert forrón szétcsúszik az egész. Ám ha türelmesek vagyunk, nagyon szép kockákat tudunk tányérra emelni belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon megpirítjuk a darált húst, megszórjuk az ételízesítővel, rádobjuk a zúzott fokhagymát, és öntünk alá egy picike vizet, hogy megpárolódjon.
  2. Közben a paradicsomlevet beízesítjük a fűszerekkel. Jó tíz perc után a sűrű paradicsomot ráöntjük a húsra, jól átkeverjük, és hagyjuk még egy tíz percet rotyogni, hogy a hús átvehesse a fűszeres szósz ízeit. Ha készen van, elzárjuk a gázt.
  3. Egy sütőedény aljába picike olajat kenünk szét, és kirakjuk lasagne lapokkal. Nekem ebbe a tálba három fért el, kettő hosszában, egy pedig keresztben. Soronként váltogattam, melyik rész melyik oldalra kerüljön.
  4. Az első sor tészta lapra kanalazunk szószból, majd újra tészta következik. Addig folytatjuk a pakolászást, míg tart a raguból. A lényeg, hogy a záró sor is a húsos szósz legyen, mert a tészta a tetején már nem tudna rendesen átpuhulni. Befedjük sajtlapokkal, és mehet az előmelegített sütőbe közebes lángon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 280
elküldve: 9
receptkönyvben: 94
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lasagne, húsos lasagne, olasz rakott tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sviki23
Sviki23 / Sviki23 Sat, 2012-05-26 17:50

Szia. Te milyen(melyik) fajta tésztát használtál? Én leginkább a tésztától félek, mert nem tudom, száraz, főzött, nyers-nyújtott tésztát használjak hozzá. Köszi Viki

nikipszilon
nikipszilon / nikipszilon Fri, 2014-04-11 20:43

Főzve szinte kezelhetetlen a tészta, legalábbis a házi tésztánk az volt, szóval mi nyerssel szoktuk. Nekem most sül a sütőben, ezúttal bolti tésztával (albérlet, sanyarú körülmények:D), majd írok, hogy hogy sikerült. :)

855
lasagne tészta 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
darált marhahús 50 dkg
passzírozott paradicsom 7 dl
oregánó 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
sajt 15 dkg