Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos lencseleves zsemlegombóccal

Paradicsomos lencseleves zsemlegombóccal
Paradicsomos lencseleves zsemlegombóccal
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lencseleves újragondolt, de nagyon finom változata. Próbáljátok ki Ti is :)

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A gombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra kockázott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott répát.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikát adunk hozzá. Ezután felöntjük vízzel, és beletesszük a lencsét és a babérlevelet.
  3. Közben megcsináljuk a gombócokat. A zsemlét vízben (tejben is lehet) áztatjuk, majd tojást, sót, petrezselymet és lisztet adunk hozzá. Vizes kézzel kis gombócokat gyúrunk belőle.
  4. Amikor a lencse és a répa is megpuhul, beletesszük a zsemlegombócot is a levesbe.
  5. Amíg az fő, a paradicsompürét elkeverjük egy kicsi liszttel, nagyon pici cukorral és ecettel. A végén ezt is a leveshez adjuk, majd újraforrásig főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 662
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lencseleves zsemlegombóccal, gombócos paradicsomleves lencsével, lencseleves paradicsomosan zsemlegombóccal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

688
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 1 dl
sárgarépa 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 3 l
lencse 50 dkg
babérlevél 3 db
finomliszt 2 evőkanál
ecet 1 ek
passzírozott paradicsom 3 dl
cukor 1 ek
víz 3 dl
zsemle 4 db
tojás 2 db
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
finomliszt 15 dkg
cukor 1 ek