Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos linzerek

Paradicsomos linzerek
Paradicsomos linzerek
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi kedvenc a paradicsomos süti. A többlapos elkészítése mellett már próbáltam kevesebb liszttel piskótaszerűen vagy muffinnak elkészíteni. Most linzereket formáztam belőle.  Mindenhogy nagyon finom. A paradicsom lényegében csak a színt adja neki, az íze nem vehető észre.

hozzávalók / 8 adag

Tészta:

Krém:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta:

  1. A tejhez hozzáadjuk a szalalkálit, majd a többi hozzávalóval együtt egy jól gyúrható tésztát állítunk össze. Ha szükséges, adhatunk még hozzá egy kis tejet.
  2. A tésztát 2 részre osztjuk, külön-külön vékonyra nyújtjuk, és linzerformákat szaggatunk ki belőle.
  3. A formákat sütőpapíros tepsire helyezzük, és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.

Krém:

  1. A krémhez a tejből, cukorból és pudingporból sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, belekeverjük a vajat.
  2. A linzereket a krémmel megtöltjük, másnapra szépen megpuhul. Tetejét olvasztott csokival díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 986
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kalled

Mióta szakács: 2018.02.27.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szalalkális linzer

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

524
napraforgó olaj 10 ek
cukor 10 ek
sűrített paradicsom 70 g
szalalkáli 1 kávéskanál
tej 5 ek
finomliszt 40 dkg
pudingpor 1 tasak
cukor 4 ek
tej 3 dl
vaj 15 dkg