Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-mézes csirkeszárnyak

Paradicsomos-mézes csirkeszárnyak
Paradicsomos-mézes csirkeszárnyak
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors fűszerezés, rövid előkészület. Elő egy sütőzacskót, és gyorsan be a sütőbe! A végeredmény gőzölgő, omlós falatok, fenomenálisan összeért ízek és illatok. Ami még előnye: aki nem érez hajlandóságot a sütésre, főzésre, könnyen megvalósíthat egy finom ebédet vagy vacsorát. Nem lesz piszkos a sütő, nem kell zsiradékot felhasználni, és pótolni sem az elpárolgott nedvességet. Könnyen magára hagyható, mintha csak helyettünk teljesítene szolgálatot. 

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A zöldségekhez

ajánlat

Tálaláskor még megszórhatjuk friss metélőhagymával és bazsalikommal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, enyhén megsózzuk, majd egy tálba helyezzük őket.
  2. A paradicsomszószt elkeverjük a mézzel, a bazsalikommal, a lestyánnal és az oregánóval.
  3. Bedörzsöljük a húst, majd áthelyezzük egy sütőzacskóba őket, megszurkáljuk itt-ott, és kb. 40 perc alatt előmelegített sütőben 200 C°-on megsütjük.
  4. Kibontjuk, és kicsit rápirítunk.
  5. A zöldségeket megmossuk, felcsíkozzuk, kockázzuk, befűszerezzük egy kis köménnyel és metélőhagymával, majd szintén sütőzacskóba helyezve a húsok mellett kb. 20-30 perc alatt omlósra sütjük.
  6. Amíg várakozunk, nyugodtan csinálhatjuk a meglévő feladatainkat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 423
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőzacskóban sült csirkeszárnyak, paradicsomos csirkeszárnyak sütőzacskóban készítve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

597
csirkeszárny 6 db
0 ízlés szerint
méz 1 ek
paradicsomszósz 1 dl
bazsalikom 0 ízlés szerint
lestyán 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
sárgarépa 2 db
burgonya 2 db
paprika 1 db
édeskömény 0.25 db
metélőhagyma 0.25 csokor
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint