Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos padlizsán Sárika konyhájából

Paradicsomos padlizsán Sárika konyhájából
Paradicsomos padlizsán Sárika konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenc nálunk a padlizsán. Már számtalan változatban elkészítettem, ezt a receptet ajánlom mindenkinek, aki vágyik új ízekre, gyorsan elkészíthető és látványos. Aki nem szereti a parmezánt, használhat trappista sajtot.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, sózzuk, és kb egy teáskanálnyi citromlevet facsarunk rá. Hagyjuk egy negyed órát.
  2. A paradicsomokat szintén mossuk, majd keresztbe karikákra vágjuk.
  3. A parmezánt lereszeljük.
  4. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, picit olajazzuk (én a pumpás olívaolajból spricceltem rá), ráfektetjük a padlizsán karikákat, majd a paradicsomszeletet. Mindenik tetejére teszünk a mozzarella golyóból (mini mozzarellát használtam), a nagyobb szeletre 2 db-ot, rakunk rá egy-egy megmosott bazsalikom levelet.
  5. Megspricceljük olívaolajjal, majd rászórjuk a parmezánt. (Néhányat megtűztem fogpiszkálóval, de nem szükséges, úgyis szépen megmarad a mozzarella és a sajt.)
  6. Mehet az előmelegített sütőbe, 180 fokon addig sütjük, míg a padlizsán megpuhul és a sajt kezd barnás színt kapni (nálam alsó-felső sütésen 20 percig, majd 5 percig a légkeveréses fokozaton sült).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x36 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 191
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárika konyhája

Mióta szakács: 2015.08.06.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos padlizsán, paradicsomos mozzarellás padlizsán, paradicsomos-mozzarella sajtos padlizsán

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

365
padlizsán 1 db
1 kávéskanál
citromlé 1 teáskanál
paradicsom 3 közepes db
parmezán sajt 5 dkg
mozzarella 10 dkg
bazsalikom 1 csokor
olívaolaj 1 ek