Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-paprikás quiche quinoatésztában

Paradicsomos-paprikás quiche quinoatésztában
Paradicsomos-paprikás quiche quinoatésztában
115 perc / előkészület: 30 perc sütés: 85 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörű a színe, és az íze sem marad el mögötte. A tésztája ropogós. Könnyen szállítható szeletelve is, de hűtést igényel.

hozzávalók / 8 adag

Töltelék

Tészta

ajánlat

Saláta mellé, majonézes krumplival, piknikre, grillpartira ideális.

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A paradicsomokat negyedeljük, egy nagy keverőtálba szórjuk.
  3. A paprikákat kicsumázzuk, 3 cm-es kockákra vágjuk, a paradicsomra dobjuk.
  4. A fokhagymát apró darabokra vágjuk vagy áttörjük.
  5. Olívaolajjal meglocsoljuk a zöldségeket, sóval és borssal ízesítjük, beledobjuk a fokhagymát. Összekeverjük őket, és egy gáztepsiben elsimítjuk. A keverőtálból az olajat rácsepegtetjük.
  6. A fokhagymás-paradicsomos-paprikás keveréket 50 perc alatt puhára sütjük.

Tészta

  1. Közben elkészítjük a tésztát. A lenmaglisztet összekeverjük a vízzel, és állni hagyjuk 5 percre.
  2. A quinoalisztet összemorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal.
  3. A besűrűsödött lenmaglisztet a quinoaliszthez keverjük. Puha, gyúrható, ragadós tésztát kapunk majd. Nyújtani nem kell.
  4. Egy 20-cm átmérőjű és 5 cm magas quicheformát vajjal vagy margarinnal kikenünk.
  5. A lenmagos quinoatésztát a formába helyezzük, és mint a gyurmát, elegyengetjük a forma alján és szélein.
  6. Míg a paradicsom és paprika sül, a tésztát is betehetjük a sütőbe. 15 perc alatt megsütjük. Majd kivesszük a sütőből, és félretesszük.

Összeállítás

  1. A paradicsomokat és paprikadarabokat kivesszük a sütőből, és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A tojásokat turmixgépbe ütjük, a sült paradicsom és paprika keverék felét a tojásokra dobjuk - az olajjal együtt -, és összeturmixoljuk. (Ha kicsi a turmixgép korsója két részletben turmixoljunk. Az első adagot keverőtálba boríthatjuk, míg a másodikat készítjük.)
  3. A fennmaradó paradicsomos paprikát is hozzáadjuk, és turmixoljuk.
  4. A kakukkfüvet és tamarind pasztát is beleturmixoljuk.
  5. A quinoatésztába öntjük a tölteléket. (Ha túl sok a töltelék, akkor egy ramekinbe öntsük a felesleget, és a quiche-sel együtt a sütőbe helyezzük. Ha a paprikák vagy a paradicsomok, esetleg mindkettő nagyobbak, akkor néha előfordul hogy több lesz a töltelék.)
  6. 190 Celsius fokra mérsékeljük a sütőt, és 35 perc alatt megsütjük. Hidegen és melegen egyaránt finom.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x20x5 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 483
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zöldségpite, paprikás paradicsompite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

215
piros kaliforniai paprika 4 közepes db
paradicsom 4 közepes db
olívaolaj 2 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
tojás 3 db
kakukkfű 0.5 kk
tamarind paszta 2 teáskanál
quinoa liszt 150 g
vaj 50 g
lenmagliszt 2 púpozott ek
víz 1 dl