Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos pite ahogy KönyvParfé készíti

Paradicsomos pite ahogy KönyvParfé készíti
Paradicsomos pite ahogy KönyvParfé készíti
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barbara Constatine: Tom, kicsi Tom című könyvéhez készült ez a paradicsomos pite. Egy kisfiú a főszereplő, aki anyukájával él egy lakókocsiban. Az édesanyja nem foglalkozik vele, esténként szórakozni jár, vagy napokra egyedül hagyja... Viszont enni mégiscsak kell valamit! Ezért Tom kénytelen a szomszédok kertjéből elcsenni néhány szál répát, 1-1 szem burgonyát, vagy paradicsomot.

hozzávalók / 4 adag

A tészta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

ajánlat

Ha érdekel a könyv leírása is, akkor nézz fel az oldalamra.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta hozzávalói:

  1. A hideg vajat belekockázzuk a kimért lisztbe, hozzáadjuk a sót is, és szépen elmorzsoljuk a zsiradékot. Igyekszünk gyorsan dolgozni, hogy a vaj ne olvadjon meg.
  2. Ha már egynemű lett az egész, nincsenek benne nagy darabok, akkor annyi hideg vizet teszünk hozzá, hogy összegyúrva rugalmas tésztát kapjunk. (A legtöbb quiche tészta receptjében 1 darab tojást is írnak, de egyszer véletlenül kihagytam, és úgy is elégedett voltam a végeredménnyel, így azóta nem teszek bele. Természetesen Te nyugodtan hozzáadhatod, így kevesebb vizet kell majd hozzáadnod a gyúrásnál.)
  3. Ha ez kész, folpackba tesszük, majd mehet 1 órára a hűtőbe.
  4. Amint letelt az 1 óra kivesszük, és lisztezett deszkán kerek formára nyújtjuk, majd beletesszük egy piteformába. Nyújtáskor figyelünk arra is, hogy 2-3 cm-es pereme legyen a sütőformában.
  5. Kicsit megszurkáljuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Ha letelt az idő, kivesszük, és beleöntjük a következő tölteléket.

A töltelék hozzávalói:

  1. A tejfölt és a tojást összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk az oregánót, a bazsalikomot, a sót és a frissen őrölt borsot. Ezek mind ízlés szerinti mennyiségek, de azért ne essünk túlzásba, nehogy elnyomja a fűszernövények íze az egészet. (Nálam most csak szárított formájában került bele az oregánó és a bazsalikom is, kb. 1-1 teáskanállal.)
  2. A keveréket beleöntjük az elősütött tésztába, majd jöhet a kedvenc rész. A díszítés!
  3. A szép, tiszta és egészséges paradicsomokat félbevágjuk, és vékony cikkekre szeleteljük. Ezeket szépen felhelyezzük a tejfölös masszára, és mehet vissza a sütőbe. 35-40 perc alatt szépen megsül az egész.
  4. Kicsit pihentetjük, és langyosan felszeleteljük. Hidegen is finom. Bon appetit!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 33 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 791
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

KönyvParfé

Mióta szakács: 2015.05.09.
29 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges pite, sós pite paradicsomosan, fűszeres paradicsomos pite, quiche

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

731
finomliszt 30 dkg
vaj 10 dkg
1 teáskanál
tojás 1 db
víz 2 evőkanál
tejföl 450 g
tojás 2 db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
paradicsom 2 közepes db