Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos ragus csőben sült tészta

Paradicsomos ragus csőben sült tészta
Paradicsomos ragus csőben sült tészta
80 perc / előkészület: 5 perc főzés: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A múlt heti lasagnéből maradt ki fél üveg passzírozott paradicsom, és a recept amúgy is annyira ízlett, hogy kedvem támadt valami hasonlót összedobni.

hozzávalók / 6 adag

A paradicsomos ragus tésztához

A besamel mártáshoz

ajánlat

A fiúk kenyeret is ettek hozzá.
Nagy fodros kockát használtam, valószínűleg egy olaszos tésztatípussal még inkább passzolna.
Vörösbor illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, lepirítjuk.
  3. Felöntjük a vörösborral, az alaplével, a passzírozott paradicsommal, és hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomokat, a paradicsompürét.
  4. 1 órán át főzzük, közben a fűszerekkel és a fokhagymával ízlés szerint ízesítjük. (Ha nagyon híg lenne a szósz, tehetünk bele a darált sajtból.)
  5. Közben az előírásnak megfelelően kifőzzük a tésztát.
  6. Elkészítjük a besamel mártást. (Nekem ez http://www.nosalty.hu/lasagne_bolognese_%28lasagne_3_recept_9969 alapján sikerült.)
  7. Egy tűzálló tál aljára baconcsíkokat fektetünk.
  8. Ráterítjük a tésztát, majd a húsos ragut, a besamelt, és végül megszórjuk  reszelt sajttal.
  9. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 680
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

hamis lasagne, darált húsos-paradicsomos rakott tészta besamellel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2010-09-14 14:01

csak most látom, milyen heves vitát váltottam ki :-)
köszönöm, h védelmedbe vetted az írást, Eszter, én se fogalmazhattam volna jobban - csak kicsit megbántottabban ;-)
de bocsánatkérés elfogadva!

bibka74
bibka74 Tue, 2010-09-14 07:29

Ahogy olvasom,ez egy igen laktató étel.Ez kell a fiúknak,ezt ki kell próbálnom,nagyon guszta!!!!!!!!!
Üdv:bibka74
Recept könyvben van,köszi.

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2010-09-14 14:02

valóban az :-)
ha minden jól megy, egyszer kikerül az is, amit magamnak ütöttem össze közben - helyette...

minden jót, és köszi!

csato
csato Tue, 2010-09-14 02:00

Most visszaolvastam mit írtam!Borzalom!Hú,mintha közöm nem lenne hozzá!Hát tényleg bocsánat!Köszönöm!Csató

csato
csato Tue, 2010-09-14 01:53

Hú !nagyon szégyellem magam!És ez komoly!Totál kész vagyok,és semmi nem vezérelt csak ,hogy kiugassam magam!Tudom mi a lasagne,de mindegy hülye voltam,csak jött belőlem a baromság+és simán rájöttem mennyire hülye vagyok!Hát nagyon ,elnézést!
Borzalmasan szégyenlem magam!
Nem a lasagne miatt,magam miatt!
Becs szó eszembe se jutott,hogy megbánthatok valakit!
Mindenkinek van agyament napja,bocsásd meg légyszi!Köszönöm!
Üdv csató

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-09-14 02:01

Kedves csató!
Ne butáskodj már!
Mindannyian vagyunk úgy, hogy csak hirtelen futunk át valamit, azt úgy látjuk ahogy, pedig nem is, aztán meg jól elkezdünk szövegelni, közben meg kiderül, hogy felesleges volt, mert elnéztünk valamit.
Ne aggódj, ennyire meg azért nem kell magad szégyellni - ez sokunkkal előfordul.
Nagyon kedves vagy, hogy így figyelsz a receptek hitelességére, biztos vagyok benne, hogy bizony sokmindent nagyon is jól tudsz.
Úgyhogy kérlek, ne aggódj, de nekem is muszáj volt rád szólnom, ugye megérted?
Képzeld csak el szegény szakácsot, aki beküldte a receptet, és esze ágában sem volt ezt itt lasagne-nak hívni. :-)
No, de borítsunk rá fátylat, biztos vagyok abban, hogy nem akartál senkit sem megbántani, légyszíves ne is gondolj erre többet!
Jó éjszakát kívánok!
AzEszter szakács

csato
csato Tue, 2010-09-14 01:21

lasagne,kenyér,fodros kocka ? Fodros kocka mint lasagne? Na itt végem van.
Na ez gáz!És elnézést,de sertés,és vörösbor?De nem érdekes,de mi ez?
Na akkor elkezdem olvasni sokadszor................
1 kg tészta??,,,,,,,,,,fodroska...........
Soha nem szóltam meg senkit,de hát ez nem lasagne!nem vagyok büszke,hogy ezt kellett írnom! ez egy barátságos oldal,és pont ez ami megfogott benne,de ez borzalom!
Most nagyon kellemetlenül érzem magam,borzalmasan utálok kritizálni,de ez nem kihagyható!És eszemben sem jutott bántani senkit!!!!
Bocs: Csató

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-09-14 01:31

Kedves csato!
Semmi gond, de akkor legközelebb, mielőtt hasonló opuszra ragadtatod magad, inkább tüzetesebben olvasd el.
Először is: a recept neve nem lasagne.
Másodszor: a recept többi neve sem lasagne vagy csak hamis.
Harmadszor: csak annyi az utalás, hogy lasagne-hoz hasonló- ami adott esetben raguval rakott tésztát jelent.
Nos, mivel ebben a receptben egyetlen helyen sem olvasható, hogy ez lasagne, ezért nem nagyon van helye a kétségbeesésednek.
Tehát, kérlek, legközelebb olyanra pazarold a szakértelmedet, ahol valóban hiba van.
Köszönjük!
Emellett számtalan remek lasagne receptet találsz fenn az oldalon, amiket úgy is hívnak, hogy LASAGNE.
Ajánlom figyelmedbe.
Eszter

csato
csato Tue, 2010-09-14 02:20

Ok!Láttam!Csak nagyon hülye voltam,bocsánat ki tudja hanyadszor!/de komolyan gondolom/!És komolyan bocs!
Kétségbeesés meg nem volt,csak nagy kerek szemek!De az nem baj ugye?A szakértelmet meg hagyjuk!Nem szakérteni,hanem főzni szoktam.De azt mesélik azt rohadt jól!És ahogy látom te is,élvezem!
Na viszont egy jó lasagne receptet nem láttam.Ez az érzés megmaradt!
Remélem ezért nem haragszol rám!
Hú nem tudok mit írni,ezt remélem!Szeretettel:Csató

1138
darált sertéshús 60 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vörösbor 1 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
alaplé 1 dl
passzírozott paradicsom 3 dl
konzerv paradicsom 10 dkg
paradicsom 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ketchup 1 teáskanál
tészta 1 kg
sajt 20 dkg
bacon 6 szelet
tej 4 dl
vaj 2 ek
finomliszt 2 csapott ek