Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos rakott padlizsán

Paradicsomos rakott padlizsán
Paradicsomos rakott padlizsán
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán készítek padlizsános ételeket, mert nem nagyon ismerem a helyes elkészítését, de egyik nap vettem a bátorságot, és nagy gondolkozások és receptnézelődések után megalkottam a saját kis rakott padlizsánomat. Párom nincs oda nagyon a zöldséges újdonságokért, de ez még neki is ízlett :). Ez a változat csirkemellfilével készült, de aki szeretné, darált hússal is készítheti :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Laktató, de mégis könnyed étel, mely kisebb mennyiségben akár diétába is beépíthető! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsán száras végét levágjuk, a padlizsánt megmossuk, és hosszában 1-2 centiméteres szeletekre vágjuk. Egy tálcára vagy nagyobb tányérra tesszük, besózzuk, és állni hagyjuk 10-20 percig, hogy kieressze a kesernyés levét.
  2. Amíg a padlizsán áll, megpucoljuk és összevágjuk a többi hozzávalót. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát is pici kockákra aprítjuk. A csirkemellet felkockázzuk. A koktélparadicsomokat is felszeleteljük, félretesszük. Miután eleget állt a padlizsán, papírtörlővel letörölgetjük róla a kieresztett levet. Majd egy serpenyőben, pici olajon, a szeletek mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy meg ne égjenek.
  3. A rizst egy edényben dupla mennyiségű vízzel (fél bögre rizshez egy bögre víz), pici ételízesítővel megfőzzük, majd félretesszük.
  4. Jöhet a ragu elkészítése. A vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet és a fokhagymát, a hús fehéredéséig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, 1-2 dl vizet, a cukrot és a fűszereket. Az egészet pár perc alatt összefőzzük.
  5. Ha minden hozzávaló elkészült, összeállíthatjuk az ételünket. Egy közepes méretű tepsibe először a padlizsánszeletek felét rakjuk. Erre jön a rizs, majd a ragu. A felső réteg mindenképp padlizsán legyen, amire rászórjuk a felvágott koktélparadicsomokat. A tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal. Betesszük a sütőbe (nekem régi gáztűzhelyem van, így hőfokot nem tudok írni, nálam a maximális fokon sült), és addig sütjük, míg a sajt rápirul (nekem ez 20-25 perc volt).
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 306
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

KisKukta07

Mióta szakács: 2018.04.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

padlizsánrakottas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

360
padlizsán 2 db
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
csirkemell filé 1 db
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
koktélparadicsom 6 db
trappista sajt 10 dkg
rizs 0.5 bögre
víz 2.5 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint