Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos répakrémleves

Paradicsomos répakrémleves
Paradicsomos répakrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami különlegeset szerettem volna alkotni a hűtőben árválkodó répából. Ez lett a végeredmény. Nagyon egyszerű, és nagyon finom!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 5 db nagy méretű répát feldarabolunk, majd kb. 3 liter vízben elkezdjük főzni.
  2. Sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal és metélőhagymával ízesítjük.
  3. Amikor megpuhult a répa, botmixerrel leturmixoljuk, és felöntjük 1 liter paradicsomlével, hozzáadunk 2-3 evőkanál cukrot, végül pedig fél liter sűrűbb tejszínt.
  4. Újraforraljuk, majd pörkölt napraforgómaggal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 785
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

répakrémleves paradicsomlével, krémleves répából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

188
sárgarépa 5 nagy db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
metélőhagyma 1 ek
paradicsomlé 10 dl
főzőtejszín 5 dl
víz 3 l