Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos rizs A' la Anyóca

Paradicsomos rizs A' la Anyóca
Paradicsomos rizs A' la Anyóca
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer nem volt húsom, és annyira jó ötletnek találtam ezt a receptet, ami a fejemből kipattant, de valahogy a húst pótolni kell, ezért jött a bacon, az a családi favoritok egyike.
Most úgy gondoltam, végre jó sok házi paradicsom van, feldolgozva a kertem csodái, rengeteg lett, kipróbálom. Nem kell mindig tömény hús, és finom volt,  jól is laktunk. Sikerült a megálmodott, elképzelt étel!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Savanyúságnak az uborka.
A paradicsom miatt, hogy ne legyen olyan nagyon jellegzetes íze, illetve a savasságából is vegyen el, azért a cukor bele.
Természetesen, aki gondolja, hússal is készítheti, kockázza fel, én a csirkét, sertést ajánlom, esetleg pulykát. Nem túl sokat. Nem az a fő, hanem a rizs.
A sok paradicsomlében fognak tulajdonképpen a rizs, és a benne lévők megfőni, megdagadni, kiperegni. Ha még kevés lenne, egy kevéske kis víz, ezt látjuk, hogy annyi amit írtam, vagy kevesebb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékba beletesszük az olajat.
  2. Rátesszük a nagyon finomra vágott vöröshagymát,a finomra vágott fokhagymát, és a sót.
  3. Fedő alatt kis lángon addig pároljuk, amíg besűrűsödik.
  4. Rádobjuk a felcsíkozott bacont, pároljuk egy kicsit, majd rá a pirospaprika, elkeverjük.
  5. Jöhet a TV zöldpaprika, paradicsom 1-1 db, a mosott rizs,a mirelit zöldborsó, a 2,5 liter paradicsomlé, a víz, az ételízesítő és a frissen őrölt bors, 2 tk cukor.
  6. Jól elkeverjük, fedő alatt, előmelegített sütőben, 40-50 percig sütjük közepesen lévő rácson, kb. 150-160 fokon.
  7. Figyeljük, ha érezzük, vegyük ki és keverjük meg, le ne ragadjon, és kóstoljunk!még most ízesíthetünk.
  8. Ha kész,kivesszük az egész paradicsom és paprika maradványát.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 002
elküldve: 1
receptkönyvben: 102
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizs a paradicsomban, baconos-zöldborsós-paradicsomos rizs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-27 20:12

Kedves Edit!Örülök, hogy tetszik a recept, remélem, jól fog esni, ha elkészíted.Neked is jó főzést, holnapra szép napot!-Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-10-27 10:17

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon szeretem a rizst zöldségekkel, úgyhogy délután el fogom készíteni a recepted alapján. Főztem be paradicsomlét és savanyúságaim is lapulnak a polcon. Köszi a remek ötletet! Jó főzést! Szeretettel, Edit.

1233
vöröshagyma 5 nagy fej
fokhagyma 6 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bacon 50 dkg
fűszerpaprika 2 ek
tv paprika 2 db
paradicsom 2 db
rizs 40 dkg
zöldborsó 35 dkg
bors 0 ízlés szerint
paradicsomlé 25 dl
víz 5 dl
ételízesítő 4 ek