Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos spagetti - csirkemellel és vörösbabbal

Paradicsomos spagetti - csirkemellel és vörösbabbal
Paradicsomos spagetti - csirkemellel és vörösbabbal
85 perc / előkészület: 35 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon megszerettük a paradicsomos - kaliforniai paprikás - mézes - szószos tésztát, ezúton nem csak bazsalikomot, hanem petrezselymet, vörösbabot és igen, némi csirkemellet is csempésztem bele. A vendégség nagyon jól sikerült, a tészta beszívta a szószt, és még akkor is maradt szaftos része. Reszelt edámival, trappistával, mozzarellával kitűnő étel volt, a vendégeknek is ízlett.:-))

hozzávalók / 9 adag

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Az alapötlet után nagyon jó, hogy lehet variálni az ételt a hozzávalóival, ez egy újabb próbálkozás volt, ami sikerült:-)) Mivel a hozzávalóknak nem kell sokáig főni, de újabb hozzávalónál mindig egy kicsit, mindig egy kicsit, - ezért nem kell félni, hogy a benne lévő zöldségfélék, fűszerek vagy a mell szétfőnek:-)) Nagyon finom bor, és sok reszelt sajt, és mozzarella:-))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban olajon a vékonyan felszeletelt pórét és az áttört fokhagymát pici sóval, fedő alatt pároljuk.
  2. A csirkemellet apró kockákra vágva a hagymákhoz tesszük, és fehéredésig pirítjuk keverés mellett, ízesítjük, sóval vagy ételízesítővel, borssal. Beletesszük a kicsire felkockázott kaliforniai paprikát, a friss paradicsomot, amit lehéjazunk, és negyedelünk, (harapnivaló nagyságú marad fővés után is), beleöntjük a házi paradicsomlevet (kóstoljuk meg, és ha kell fűszerezzük még), és belevágunk egy fél csokor friss petrezselyemzöldet.
  3. Főzzük kb. 25 percig, és ha a hús puha, beletesszük a negyed szeletekre vágott gombát, beleöntjük a milánói szószt, és összeforraljuk, 4-5 percig forraljuk, majd beletesszük a vörös Kidney babkonzervet, (levét leöntjük) és összeforraljuk újra, 4-5 percig.
  4. Ezután beletesszük a kicsire tépkedett bazsalikomot, és a finomra vágott  petrezselyemzöld másik felét, a mézet, ezzel éppen csak rottyan egyet és kész (szükség szerint sózzuk, borsozzuk).
  5. A csirkemelles szószt melegen tartjuk a tálalásig, kifőzzük a tésztát előírás szerint, lecsurgatjuk, melegen a szósszal összeforgatjuk és tálaljuk (a tészta roppanós legyen, 6-7 perc) friss bazsalikommal és mozzarellával.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 354
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemelles-babos-paradicsomos spagetti, zöldséges-paradicsomos tészta csirkemellel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-08-11 08:49

Kedves Bató Edit!
Nagyon örülök, hogy sikerült, kedves egészségetekre:-)))
Igazán kedves vagy, köszönöm a szavaidat, örülök, hogy Neked még eddig bejöttek a receptek:-))
A fényképezéshez kell a fiam, és a fénykép felrakásához is, még...:-)))
Vannak receptek, majd szép lassan csordogálnak ki:-))
Lassan alkotok, de őszintén, sok érdekes , finom receptet tettek fel az elmúlt napokban, és igen, én is azokra kattintottam, próbáltam, és sikerültek.:-))
Valahogy a jó idő elmúltával, nincs igazán kedvem, vagy nem is tudom,...de ,természetesen sütök, főzök, és amelyik olyan, úgy gondolom,vagy a gyerekeim mondják róla, felkerül.:-))
Nagyon szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-08-10 20:15

Szia Éva!
Nagyon finomat ebédeltünk, hála Neked! El is fogyott minden és nagyon ízlett. Eddig még sosem csalódtam az ételeidben. Nézegetve a receptjeidet, mindig megcsodálom a szép fotókat (tudom a fiad besegít), az étvágygerjesztő tálalást és azt az üdítő színkavalkádot, amiről felismerlek. Szóval tényleg gratulálok és várom az új recepteket.
Szép estét és jó főzőcskézést!
Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-08-10 19:48

Kedves Bató Edit!

Igazán nagyon kedves vagy, nem igazán szoktam hozzá még a dicséretekhez, tényleg köszönöm:-))))))))))))
A családnak mindig próbálok kedvezni, ahogy tőlem telik, és eddig még sikereim voltak:-))
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept,( és a többi is :-)) ), és ötletet adhattam vele:-))
Szép napot kívánok holnapra!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-08-10 11:28

Kedves Éva!
Csak ismételni tudnám az előttem szólókat, mert remek háziasszony vagy, elkényezteted a családodat ezekkel a finomságokkal.
Ezt a tésztát elkészítem, mert nagyon "ott van", a hozzávalókból lehet tudni, hogy nagyon finom lehet.
Köszönet a sok jó receptért, ötletért!
Szép napot!
Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-08-09 20:30

Kedves tenger-Ildikó!
Ha éhes a csapat, nincs válogatási lehetőség, mit lehetne főzni, hanem hogy mi van itthon, és abból mit lehet kicsalogatni:-)))
Az éhes kamaszoknak ilyenkor, nyáron, kedvére is kell tenni, és kitalálni olyat, ami finom, és laktató:-)))
A férjem is szereti a finom ételeket, csak erős ne legyen:-))
Szerencse, a sok zöldség most már jöhet, mennyiségben, minőségben, válogatás nélkül:-)))
Ennek örülök :-)))
Köszönöm kedves szavaidat:-))
Nagyon szép napot kívánok holnapra!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-08-09 20:19

Kedves laraed!
Hát igen, lehetne változtatni, de mire szeretnék, a fiam közli,:" na gyorsan, siess már, nem mindegy, hogy van a tányéron? Jól van az úgy! "
Erre felelni már nincs időm,katt és kész:-))
Aranyos vagy, hogy felismered, lehet, maradok a szokásos módnál, és akkor felismerhető lesz az ételem,...hmm:-))
Sürgősen vegyél, és tessék a kedvenc számokat megtenni, jöjjön be az az ötös azon a lottón:-))))
Bár, én is szeretnék pályázni rá! :-)))
Szép napot holnapra!
Éva-Anyóca

tenger
tenger / tenger Tue, 2011-08-09 18:20

Csatlakozom Edit bejegyzéséhez. :-)Minden elismerésem család-jóllakató finom receptjeidért!
Üdv,
Ildikó

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-08-09 17:09

Kedves Éva -Anyóca! Hiába van új terítőd a hozzávalókból felismertem , hogy a Te recepted:)) Így jönne be az 5 -ösöm a lottón:)) Üdv Edit

989
olívaolaj 3 ek
póréhagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
csirkemell filé 40 dkg
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
vörösbab 800 g
paradicsom 10 közepes db
paradicsomlé 250 ml
ételízesítő 0 ízlés szerint
négyszínű bors 1 kk
csiperkegomba 10 közepes db
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 10 levél
mézkaramell 4 ek
milánói szósz 550 g
spagetti tészta 1 kg
víz 5 l
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
mozzarella 200 g
bazsalikom 0 ízlés szerint