Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos spárgasaláta

Paradicsomos spárgasaláta
Paradicsomos spárgasaláta
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom saláta a spárga idényre. Tálaljuk kevés parmezán forgáccsal megszórva. Önálló ételként vagy grillezett húsokhoz köretként.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, mossuk, kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. Egy serpenyőben ½ ek olajon a cukorral megszórva kb. 5 perc alatt ropogósra dinszteljük. Egy edénybe öntjük, és hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Meglocsoljuk a maradék olajjal és citromlével, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk, az újhagymát gyűrűkre vágjuk. Mindkettőt a bazsalikommal együtt a spárgához keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 343
elküldve: 2
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1968 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

zöldspárgasaláta, paradicsomsaláta spárgával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

90
zöldspárga 500 g
paradicsom 250 g
újhagyma 2 közepes db
olívaolaj 1.5 ek
cukor 0.5 teáskanál
citromlé 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint