Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos sütemény Milumanotól

Paradicsomos sütemény Milumanotól
Paradicsomos sütemény Milumanotól
110 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc kolléganőmnek szülinapja volt. Hozott be süti kostólót. Megkrérdeztem, hogy mi is ez a süti. Mikor mondta, hogy paradicsomos meglepődtem, mert sose hallottam még róla. Hát lehet, ha tudom, meg se eszem! :) Végülis elkértem a receptjét, és húsvétra megsütöttem. Páromnak nem mertem elmondani, mi is ez, mert azt mondta, Ő azt ugyan meg nem eszi. Hát megette. Sőt dicsérte, és repetát is kért. Csak ezután mertem neki elmondani, hogy na Drágám, Te azt a paradicsomos süteményt etted, amire azt mondtad, hogy meg nem eszed! Ajánlani tudom minden ünnepségre, vagy csak "úgy", mert tényleg egy nagyon finom dekoraív sütemény! Ja! És a paradicsomlé egyáltalán nem érződik rajta!

Nálunk tuti minden ünnpen szerepelni fog a családi asztalon!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Minden alkalomra! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk.
  2. Négy vékony lapot nyújtunk belőle, amit tepsi hátán kisütünk! Először nagy lángon, aztán pár perc múlva csökkentjük a hőfokot. Hamar megsül.
  3. Négy dl tejet felteszünk forrni, a maradék 1 dl-t csomómentesre keverjük a liszttel.
  4. Miután felforrt, beleöntjük a liszt-tej keverékét, és sűrűre főzzük.
  5. A puha margarint habosra keverjük a cukorral, és a citromhéjat is belerakjuk. Miután a krém kihűlt, hozzákeverjük a habos margarint is.
  6. Összeállitás: egy lap, rá a krém. Még egy lap, rá lekvár (ne sajnáljuk!). Még egy lap, rá a krém másik fele. És végül bezárjuk az utolsó lappal.
  7. Hűtőben pihentetjük minimum 24 órát. Nekem két napot állt, és így tökéletesen megpuhult a tészta.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 875
elküldve: 0
receptkönyvben: 102
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Milumano

Mióta szakács: 2010.07.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

paradicsomos krémes, paradicsomos szelet, réteges krémes paradicsomlével

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Milumano
Milumano / Milumano Thu, 2014-06-05 12:54

Kedves selenaxxx!!!
Jó pár éve sütök/főzök!Ezt a süteményt is több alkalommal elkészítettem!Szinte minden nagyobb ünnepen megtalálható a családom asztalán.Gondolom Te is gyakorlott sütögető vagy ezért tudnod kéne hogy a folyadék mennyisége függhet akár a liszt minőségén is,vagy ebbe az esetbe a paradicsomlé sürüségén!Ha esetleg szárazabb akkor Én személy szerint egyértelmünek tartom a további folyadék hozzáadását!Azt hogy liszt izü a krém nem mondanám!Nem hiszem hogy gyerekkorodba,korunkba nagymamáink pudingporral készítették!Eddig senki se panaszkodott pedig sulis ovis rendezvényre is vittük mert a tésztája puha omlós krémje pedig nagyon finom.De azért remélem a Te verziód is olyan nagy sikert fog aratni családod körébe mint az enyémbe!Köszönöm hogy eszembe juttattad e süteményt hétvégére meg is sütöm újra!Szép napot kívánok!Andrea

selenaxxx
selenaxxx Thu, 2014-06-05 09:19

Örülök,hogy mindenkinek sikerült a süti,engem is fiatalkori emlek köt hozza,ezert tennek par megjegyzest: nekem a megadott adalekok alapjan összegyurhatatlan lett a teszta(szaraz,morzsolodo) ezert tettem hozza 2 kanal joghurtot es igy tökeletes lett az allaga,tovabba szalakale hianyaban(mivelhogy külföldön elek) sütöporral gyurtam öszze,ettöl meg a vegtermek nem lett annyira szaraz mint a szalakaleval-eddig tökeletes :) Tovabba a kremhez 1 vanilias pudingport es 3 kanal lisztet hasznaltam igy nem lett liszt izü a kremem sem...mindjart összerakom es remelem tökeletes lett a vegeredmeny :) Kellemes sütest,fözest kivanok mindenkinek :*

bodnár marica
bodnár marica Mon, 2013-10-28 21:51

Nekem sajnos nem sikerült,ezèrt segítséget kèrek. A tèszta alapanyagát egyszerre tesszük bele a tàlba,vagy van sorrend? S0s:-(

Milumano
Milumano / Milumano Thu, 2012-04-26 08:24

Örülök hogy izlik!Amúgy Én is bele szoktam facsarni! :) Ebbe a krémbe is ment pár csepp.

zsófikacsa
zsófikacsa Wed, 2012-04-25 18:37

Ez finom. Bár én belenyomtam a citromnak a levét is. Nekem ugyanis mindig lelkiismeretfurdalásom van szegény citrommal kapcsolatban, ha csak kicsit megkapargatom a héját, a többi pedig megy a szemétbe. De szerintem nem vált kárára, mert a süti amúgy meglehetösen édes, és az a kis savanykás citrom íz szerintem kifejezetten jót tett neki :-)

sarabell
sarabell Sun, 2012-04-15 21:12

ez ,egy nagyon finom süti,már nagyon régen ettem ilyet!el is mentem,majd legközelebb sort kerítek rá!!!

Milumano
Milumano / Milumano Sun, 2012-04-15 17:03

Tényleg nagyon finom!És nem is olyan nehéz!Egyedül az a baj benne hogy aznap nem ehető! :(

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Sun, 2012-04-15 14:01

Varrónőmnél ettem ilyet először ... és tényleg nagyon finom! Még a gyereknek is ízlett ... bár ő még most sem tudja, hogy mi van benne! :D Addig még nem jutottam el, hogy megsüssem, mert mindig más a kívánság ... na de majd valamelyik nap!

1009
finomliszt 40 dkg
porcukor 10 ek
napraforgó olaj 10 ek
paradicsomlé 100 ml
szalalkáli 7.5 g
finomliszt 5 evőkanál
tej 5 dl
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
lekvár/ dzsem 30 dkg