Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos szelet Inom konyhájából

Paradicsomos szelet Inom konyhájából
Paradicsomos szelet Inom konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc szakácsom, cukrászom oldalán találtam, s kíváncsivá tett, milyen is lehet egy sütemény, ha paradicsom van benne. Az eredeti recepten annyit módosítottam, hogy a krém készítéséhez is használtam paradicsomlevet. Finom lett... Az eredeti recept az orozi.try.hu oldalon található.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit felvesz, ez kb. 60 dkg.
  2. 4 lapot sütünk belőle.
  3. Közben a pudingport elkeverjük 4 ek cukorral, a paradicsomlével és a tejjel, majd megfőzzük, és kihűtjük.
  4. A margarint habosra kavarjuk a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a pudingot.
  5. A lapokat megtöltjük. Az első lapra megy a pudingos krém fele, rá a második lap, amelyet megkenünk lekvárral. A harmadik lapot ráfektetjük, a maradék krémet elosztjuk rajta, majd befedjük a negyedik lappal, amit olvasztott csokival vonunk be. Egy éjszakát hagyjuk puhulni.
  • sütési hőfok: 155°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 103
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes süti paradicsomlével, pudingos süti, paradicsomos-pudingos süti

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2014-10-04 14:33

Csodálatosan néz ki a sütemény! A szalalkális krémest sokszor sütöm,de erre a paradicsomosra már régóta vágyom, , ma végre elkészítem. Irány a konyha,meglepem a családomat,köszönet érte!!!!
Üdvözlettel,helena26

tenger
tenger / tenger Fri, 2013-11-22 19:53

Nagyon tetszik! :-)

Nem biztos, hogy ezzel a tésztával próbálom ki, de az ízesítést feltétlenül.
Valamikor rég Kőszegen ettem paradicsomos fagyit, az is nagyon finom volt.

Köszönöm az ötletet,
Üdv,

t

1331
paradicsomlé 2.25 dl
napraforgó olaj 2.25 dl
porcukor 15 ek
szalalkáli 1 teáskanál
tojás 1 db
finomliszt 60 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
paradicsomlé 1.5 dl
tej 1.5 dl
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
lekvár/ dzsem 10 ek
csokoládé 10 dkg