Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos szendvics rakottas

Paradicsomos szendvics rakottas
Paradicsomos szendvics rakottas
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alap Lajos Mari receptje a Nők Lapjából, amit kicsit egyszerűsítettem. Évek óta gyártom anélkül, hogy meguntuk volna :D.

hozzávalók / 1 adag

A mennyiségek a jénai tál nagyságától függnek

ajánlat

Maradék felhasználására kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy jénai tálat kikenünk margarinnal vagy vajjal.
  2. A kenyérszeleteket megkenjük egyik oldalukon a margarinnal vagy vajjal, és azzal az oldalukkal tesszük lefelé, amelyeket megkentük.
  3. Kirakjuk a tál alját kenyérrel úgy, hogy ne maradjon hely, és megöntözzük egy kis borral vagy vízzel (gyerekeknek vízzel).
  4. A felvágottat kis kockákra vágjuk, és beborítjuk vele a kenyereket, erre jönnek a sajtszeletek szintén faltól-falig :).
  5. Ezután jön a vékonyra felkarikázott paradicsom, amit megszórunk pizzás fűszerkeverékkel.
  6. Ismét kenyér megkenve, leöntözve, felvágott, sajt, paradicsom, fűszer.
  7. Előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt megolvad, és a paradicsom megöregszik :). (Ráncosan összehúzódik a tetején.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 575
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

palice

Mióta szakács: 2011.02.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

jénaiban sült rakott melegszendvics, rakott szendvics egybesütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2105
kenyér 10 szelet
felvágott 10 dkg
margarin 3 ek
sajt 10 dkg
paradicsom 1 nagy db
pizza fűszerkeverék 0 ízlés szerint
fehérbor 20 ml