Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos tavaszi rakottas

Paradicsomos tavaszi rakottas
Paradicsomos tavaszi rakottas
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon élvezem, hogy tele van a hűtő rengeteg tavaszi zöldséggel. A zsenge cukkini és az érett, édes paradicsom mellé én gombát is tettem ebbe a BBC GoodFood-ról származó rakott zöldségtálba. Legközelebb megszórom egy kis fekete olajbogyóval is...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ropogós héjú, friss kenyér, száraz fehérbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a paradicsomszószt. Az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk az olívaolajon.
  2. Ráöntjük a paradicsomkonzerv tartalmát, ha darabos, összetörjük, bazsalikommal, sóval ízesítjük, s sűrűre főzzük.
  3. A cukkinit ~3 mm-es szeletekre vágjuk, 1-2 perc alatt lefedve megmikrózzuk, hogy megpuhuljanak.
  4. A paradicsomot és a gombát is felszeleteljük.
  5. Kivajazott formába rétegezzük a háromféle zöldséget, mindegyik réteget sózzuk és borsozzuk, a morzsolt kéksajtot és a reszelt parmezánt is a rétegek közé szórjuk.
  6. A tetején eloszlatjuk a paradicsomszószt, majd előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 157
elküldve: 0
receptkönyvben: 199
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos rakott cukkini, rakott paradicsom, tavaszi rakott zöldség

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

uborkafa
uborkafa Mon, 2010-07-19 09:37

Kedves gregoreva!

Nekem sikerült a képfeltöltés. A következőket ajánlom. A képedet át kell szerkeszteni a következő képen: jobb egérgombbal katt a képre, ott válaszd a szerkesztés menüt, így a paint bus-ba kerül, ott válasz felül a kép lehetőséget, és azon belül az attributumok-at és ott állítsd át a szélességet 421-re, a magasságot 289 (képpont legyen bejelölve), majd okézd le. Ha ez kész a fájlban a mentés másként-et választva mentsd el ismert helyre. És innen már csak be kell illesztened, ne ijedj meg, ha nem jelenik meg a szerkesztésnél a kép, de az recept feltétele után meg fog jelenni. Sok szerencsét!
Üdv
uborkafa

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-07-19 09:26

Köszi szépen!Meglesz!!!Csináltál már a cukkiniből rakottat?Én igen, de nem tudom a fényképet felvarázsolni.Főzelék, lecsó,pite már készült belőle.De jó sokat írtál, írtatok, lesz próbálkozás, négy nagy bokor van, és most elkezdte ontani magából, a sok eső és a mostani napfény megtette a hatását!!!Csodás sárga színű,kevés maggal!Legalább ez legyen meg paradicsom,talán még lesz paprikám is, sok fűszernövényem, sajna a borsó,zöldbab,efféle nem jött be.K-betűseket pld.,karfiol,karalábé,kínai kel,.stb...mind megették a bogarak,hiába tettünk bármit.Ez az eső most sok és sokk volt a növényeimnek!!Másnál is,tuti.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-07-18 21:17

Igen.Ha van még ötleted a cukkini elkészítésére, szívesen várom, általában 6-7 esetleg 8 variáció van, cukkini, hát , az most nagyon bejött, a sok eső, most meg a tengernyi hőség és napfény!Köszi:Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-05-29 20:29

már kikelt a cukkinim, de még nem jó, remélem a sok eső nem teszi tönkre.nekem sárga színű van, ami azért is jó, mert a héja is ehető, főleg ha kicsiként szedem le, mert akkor még nem is magos.rengeteg dolgot lehet belőle készíteni.várom,hogy legyen, de az még júni vége fele lesz.a recept attól függetlenül nagyon jó.

220
cukkini 2 db
paradicsom 3 db
gomba 6 közepes db
konzerv paradicsom 400 g
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 2 ek
bazsalikom 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kéksajt 50 g
gruyére sajt 50 g
vaj 1 ek