Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos töltött káposzta

Paradicsomos töltött káposzta
Paradicsomos töltött káposzta
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom vasárnapi ebédként is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst összekeverjük az átmosott rizzsel. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és a paprikával.
  2. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, beleöntjük az olajat, és az egészet jól összekeverjük.
  3. A friss káposztát forró vízben megpároljuk, így le tudjuk fejteni a leveleket egyenként. Ha szükséges, a leveleket még pároljuk, míg megpuhulnak. A megpárolt káposztalevelek torzsáját eltávolítjuk, ha nagyok a levelek kettőbe vágjuk őket, és megtöltjük a fent elkészített masszával.
  4. Egy edénybe tesszük a megtöltött káposztákat, ráöntjük a paradicsomlevet, és ha még szükséges, felöntjük vízzel, hogy ellepje a káposztát.
  5. Lassú tűznél megfőzzük, míg megpuhul a rizs benne.
  6. Tejföllel és friss házi kenyérrel tálalható.
  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 013
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gergely Andrea

Mióta szakács: 2013.02.07.
24 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött káposzta paradicsomosan, töltött káposztalevél paradicsomszószban, paradicsomszószos töltött káposztalevél

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

431
káposzta 1 közepes fej
rizs 20 dkg
darált marhahús 50 dkg
3 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
fűszerpaprika 5 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsomlé 500 ml