Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-tonhalas Candele Napoletane tészta

Paradicsomos-tonhalas Candele Napoletane tészta
Paradicsomos-tonhalas Candele Napoletane tészta
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Toszkánában voltunk nászúton, és onnan hoztunk az én tésztaimádó uramnak egy kis szuvenírt, 4 csomag Candele Napoletane tésztát. Mondanom sem kell, hogy csak olasz nyelvű recepteket láttam eddig, de szerencsére anyukám gyerekkori barátnője kisegített. Így készült el ez az egyszerű, gyors és isteni tésztatünemény. :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomoknak épp csak a tetejét óvatosan beirdaljuk, majd forrásba lévő vízbe dobjuk pár percig, amíg a héjuk könnyen lehámozható. Mikor már jónak gondoljuk, érdemes pár percig hideg vízbe dobni őket. Eztán a legkülső héját lehúzzuk, és kibelezzük a paradicsomot, és csak a külső, megvastagodott részt használjuk fel. Apró kockára vágjuk, és pici olívaolajon, picit megsózva megpároljuk, melléadva a fokhagymákat.
  2. Mialatt a paradicsommal foglalkozunk, forrásban lévő vízben kb. 10 perc alatt megfőzhetjük a candele napoletane tésztát. Ez a tészta elég hosszú, a sütőformánknak megfelelően elvághatjuk, felezhetjük, negyedelhetjük, ha már megfőtt.
  3. Egy videó alapján én kör alapú sütőformát használtam, és utólag már rájöttem, hogy nyugodtan negyedelhettem volna a tésztát.
  4. A tésztákat egy kis krémsajtban átforgatjuk, majd a sütőformába egyengetjük, akár fektetve, akár állítva. A tonhal egy részét pici krémsajttal áttörjük, és a tésztákba töltünk belőle.
  5. Eztán mehet a krémsajt fele, a fokhagymás paradicsom, a tonhal, majd a tetejére a maradék krémsajt és a kenyérmorzsa, majd a végén még egy nagyon pici olívaolajjal megcsorgatjuk.
  6. Mindezt 10 percig 200 fokon sütjük, és jóízűen elfogyasztjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 704
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

soltady

Mióta szakács: 2015.01.09.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos tonhalas tészta, Candele Napoletane tészta, olasz tészta sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

844
tészta 25 dkg
paradicsom 4 közepes db
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
tonhal 30 dkg
krémsajt 25 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg