Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-tonhalas fusilli

Paradicsomos-tonhalas fusilli
Paradicsomos-tonhalas fusilli
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejszín helyett most joghurttal lágyítottuk az ízeket, a citrom pedig külön jólesik ebben a hőségben.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben al dente-re főzzük. A főzővizéből félreteszünk 1 merőkanálnyit.
  2. A szalonnát felkockázzuk, közepes lángon kiengedjük a zsírját (ha nagyon húsos, tegyünk hozzá 1 ek. olajat).
  3. Belenyomjuk a citromlevet, felkaparjuk a pörcöket, beleöntjük a passzírozott paradicsomot (az üveget öblítsük ki a tészta főzővizével, hogy kinyerjük a bennragadt maradékot), pár percig rotyogtatjuk, sózzuk, borsozzuk (a sózással óvatosan, a szalonna is sós).
  4. A végén belekeverjük a tonhalkonzervet, egy kanál joghurtot, beletépkedjük a bazsalikomleveleket, összeforgatjuk a kifőtt tésztával.
  5. Forrón, reszelt parmezánnal a tetején tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 219
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
54 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos tészta, tonhalas tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

689
fusilli tészta 20 dkg
füstölt szalonna 3 dkg
olívaolaj 1 ek
passzírozott paradicsom 17 dkg
tonhalkonzerv 16 dkg
joghurt 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 5 levél
citromlé 0.5 citromból nyert