Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos tonhalszósszal töltött cukkini

Paradicsomos tonhalszósszal töltött cukkini
Paradicsomos tonhalszósszal töltött cukkini
85 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hirtelen felindulásból elkövetett töltelék :-) 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű fehérbor, esetleg rosé. 

Természetesen friss zöldségekkel lenne az igazi, de a lustaság nagy úr :-)

Tipp vegáknak: tonhal helyett 5 dkg, előzőleg ételízesítős vízben beáztatott szójagranulátumot is használhatunk. Az elkészítési mód maradhat ugyanez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit félbevágjuk, a belsejét kikaparjuk és kockákra vágjuk.
  2. Az apróra vágott, sózott vöröshagymát üvegesre pirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhalkonzervet, tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkini belsejét, majd a fagyasztott zöldséget is.
  3. Kis párolás után hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és felöntjük kevés vízzel (jó sűrűnek kell lennie a szósznak, hogy könnyebben tudjuk megtölteni a cukkinit). Hozzáadjuk a fokhagymát, a cukrot, a kecsapot és a fűszereket. 
  4. A cukkiniket kivajazott tepsibe fektetjük, belsejüket kicsit megsózzuk.
  5. Ha a zöldségek már majdnem teljesen puhák, és a szószunk is elég sűrű, megtöltjük a cukkiniket. 
  6. A tepsit alufóliával lefedjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Eltávolítjuk az alufóliát, megszórjuk a cukkiniket a reszelt sajttal. 
  7. Visszatoljuk a sütőbe, és nagylángon kb. negyed óra alatt rápirítjuk a sajtot.
  8. Tálaláskor tehetünk rá tejfölt is. 

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 145
elküldve: 5
receptkönyvben: 293
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött cukkini, cukkini paradicsomos tonhalkrémmel töltve, tonhalas-paradicsomos töltelékkel töltött cukkini

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Sat, 2016-08-13 18:16

Kedves Szépróza! Én a zöldségkeverék helyett csak kukoricát adtam hozzá, az volt itthon. :) Legközelebb kipróbálom a keverékkel is. Egyébként a cukkini belsejéből is kb. csak a felét adtam hozzá a paradicsomos szószhoz (a másik felét lefagyasztottam), mert bőven elég volt bele. Most töltöttem először tonhalas raguval, de biztos nem utoljára. Nagyon finom lett, köszi a receptet! :)

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2012-09-25 17:53

nagyon örülök :-)
ha van kedved, oszd meg, h mit sikerült egyszerűsíteni - én sem vagyok híve az egész-délelőtt-a-konyhában-ácsorgásnak ;-)

VillonIcon
Császár Zsófia / VillonIcon Sat, 2012-09-29 14:58

(: Igazából plusz zöldséget nem tettem bele, csak a szószhoz adtam egy tojást , így szépen összesült és csak fóliát tettem a tepsibe, hogy ne kelljen zsiradékozni.

szépróza
szépróza / szépróza Sun, 2012-09-02 21:53

hajráhajrá :-)
én meg a brokkoli salátádat fogom megcsinálni, ha kapok végre szép brokkolit. nagyon finom :-)

375
cukkini 1 nagy db
vöröshagyma 1 nagy fej
tonhalkonzerv 160 g
sűrített paradicsom 140 g
víz 1 dl
ketchup 2 ek
cukor 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
füstölt sajt 15 dkg
zöldségkeverék 15 dkg
bazsalikom 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 0.25 ek
napraforgó olaj 3 ek