Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos zöldbab 2.- télire

Paradicsomos zöldbab 2.- télire
Paradicsomos zöldbab 2.- télire
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a zöldbabot, ezért télire is szerettem volna elrakni belőle. A mélyhűtővel próbálkoztam elsőként, de nem őrződött meg az íze. Ezt a receptet Anyukám kapta egy ismerősétől, azóta így őrzöm meg a zöldbab ízét télre. Nagyon finom, roppanós marad és kellemes ízű. Levesnek, főzeléknek kiváló.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet felezni is az adagot, de ebből a mennyiségből sem lesz sok, úgy 5-6 üveggel. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott, darabokra vágott zöldbabot fazékba tesszük.
  2. Ráöntjük a paradicsomlét és az olajat. 
  3. A zöldfűszereket összekötjük, a tetejére dobjuk, sózzuk. Majd feltesszük főni.
  4. Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldbab roppanósra puhul. (Elég sok idő kell neki, a paradicsom miatt.)
  5. Még forrón, alaposan kimosott befőttes üvegekbe szedjük, tetejére pici szalicilt szórunk, lekötjük.
  6. Melegvizes edénybe állítjuk az üvegeket, s a legkisebb lángon kb. 1 óráig dunsztoljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 843
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: kompót, befőtt, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

paradicsomos zöldbab, paradicsomos-zöldbab leves, paradicsomos-zöldbab főzelék

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki Sat, 2011-06-18 13:49

Kedves Meli!
Köszi a választ,akkor nincs más hátra,így fogom készíteni én is,nem kísérletezek,nem akarok semmit a kukába tenni:)
üdv..Zsuzsi

szneki
Szneki / szneki Sat, 2011-06-18 10:22

szia Gerdi!
Nagyon tetszik ez a zöldbab elrakási mód,utálom ha fagyasztva van,tényleg semmi íze nem marad,és nem is lesz ropogós,de így...
Kérdésem: Muszáj úgy dunsztolni?Száraz dunszt nem jó neki?Válaszodat előre is köszönöm,receptkönyvbe mentve a tipp:)
üdv.:Zsuzsi

Gerdi
Gerdi / Gerdi Sat, 2011-06-18 13:30

Szia, Zsuzsi!
Nem tudom, hogy viselkedne a szárazdunszt után, azt viszont tudom, ahogy én készítem, soha nem romlott meg. Mivel nem próbáltam, nem is merném ajánlani. Talán egy kisebb adaggal kipróbálhatod, igaz, csak később derülne ki az eredmény. De kíváncsi lennék:-)
Amúgy tényleg finom, mikor kinyitom az üveget, mindig megdézsmálom.
Üdv. Meli

1369
zöldbab 5 kg
paradicsomlé 20 dl
napraforgó olaj 5 dl
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 10 db
0 ízlés szerint
szalicil 1 csipet