Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos zöldbableves

Paradicsomos zöldbableves
Paradicsomos zöldbableves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc nyári levesem. Talán mert nagyon gyorsan elkészíthető és paradicsomos. :)

Egy éjszaka a hűtőben csak jót tesz neki, másnap mindig finomabb, mint amikor készült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejföllel is tálalható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bab mindkét végét letörjük, és 3-4 cm-s darabkákra vágjuk vagy tördeljük, majd jól megmossuk.
  2. A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk.
  3. Egy fazékba vizet teszünk forrni, ebbe dobáljuk bele a húsleves kockát, a megmosott babot és a zöldségeket.
  4. Egy másik edényben egy kis olajban egy ek lisztet szórunk.
  5. Beleöntjük a paradicsompürét, és egy kis hideg vízzel elkeverjük, bazsalikommal fűszerezzük.
  6. Ha megfőttek a zöldségek, beleöntjük a  paradicsomos rántást. 
  7. Fűszerezzük, megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és lehet is tálalni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 324
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Melcsi

Mióta szakács: 2010.05.19.
6 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Paradicsomos zöldpaszuly leves, zöldségleves zöldbabból, paszulyleves paradicsomosan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

165
zöldbab 70 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 2 db
zeller 0.5 db
sűrített paradicsom 100 g
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
leveskocka 1 db
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l