Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-zöldbabos hús

Paradicsomos-zöldbabos hús
Paradicsomos-zöldbabos hús
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon régóta ismerem ezt a receptet, de mindig elfeledkezem róla. Így, ha egyszer-egyszer eszembe jut, és elkészítem, mindig az újdonság erejével hat. Egyébként szerintem egy szír étel átmagyarítása lehet, mert a valódi neve "Damaszkuszi húsos zöldbab", és eredetileg birka- vagy sertéshús kell hozzá. Lehet, hogy úgy még ízletesebb, de mi a szárnyasokat részesítjük előnyben, s mondhatom, így is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, az olajon fehéredésig sütjük, majd lefedve félpuhára pároljuk.
  2. Sózzuk-borsozzuk, kevés csípős paprikával megszórjuk.
  3. Hozzátesszük a feldarabolt zöldbabot, a zúzott fokhagymát és kevés vizet aláöntve addig főzzük, amíg minden majdnem megpuhult.
  4. Hozzákeverjük a paradicsompürét, és ha kevés a víz alatta, pótoljuk. Mire készre fő, addigra a leve is jól besűrűsödik.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 182
elküldve: 1
receptkönyvben: 496
elkészítve: 27/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos zöldbab paradicsommal, zöldbabos hús paradicsommal, zöldbabos-paradicsomos hús

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MiZo
MiZo / MiZo Wed, 2016-03-09 10:49

Igazán ízletes étel. A családom egyik kedvence lett. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.

Üdv,
Zoli

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2016-03-09 18:12

Igazán nincs mit! Örülök, hogy nálatok is bevált.
Üdvözlettel: Fahéj

witch
witch / witch Tue, 2014-08-26 17:19

Kedves Fahej!

Most lett kesz es amikor megkostoltam, csak egy szo jutott eszembe: WOW!
Hogy ez milyen finom, pedig csak egy nehany hetkoznapi hozzavalo. Oriasi kisertesben voltam, hogy voroshagymat is rakjak bele, ugy kellett meggyoznom magam: ez nem magyar etel, probald meg a recept alapjan elsore! Es ez igy tokeletes, nem kell semmi plusz bele, de ami le van irva hozza, az viszont fontos. Tuti, hogy sertessel meg birkaval is ki fogom probalni. Koszonom a receptet, l♥ve it!

udv:witch

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2014-08-26 20:11

Kedves Witch!
Örülök, hogy bevált ez a recept, és jól tetted, hogy kihagytad -az amúgy nálam is nélkülözhetetlen- vöröshagymát. A recept Damaszkuszból származik, talán ezért is tűnhet furának nekünk. Én is nagy kétségekkel álltam neki, mikor kb. 30 éve először nekiálltam elkészíteni, de akkora pozitív durranás volt, hogy azóta rendszeresen főzöm, mindannyiunk örömére. Én is azt mondhatom: We love it! (Nem tudok szívecskét kreálni)
Üdvözlettel: Fahéj

witch
witch / witch Tue, 2014-08-26 22:36

Kedves Fahej!
Igen, szinte meglepo volt, hogy ilyen egyszeru meg gyors es ennek ellenere nagyon finom, mert azokkal altalaban annyit kell vacakolni. Sajnos nem mindig van ido, viszont jolesik valami meleg etelt enni akkor is. Na, ez a recept tokeletes idohianyban szenvedoknek! A szivecsket en is csak most tanultam, le kell nyomni az "Alt" gombot, lenyomva tartani es lenyomni a 3-as szamot. A laptopon viszont nem mukodik nekem.
udv:witch

sabinge
sabinge Sun, 2014-07-13 15:48

Ez egy nagyon jó felhasználási módja a zöldbabnak, köszönet az ötletért! Nagyon finom!!!! Szóval csak az előttem írókhoz tudok csatlakozni:)

cslaszlo
cslaszlo Fri, 2014-06-27 16:08

Fahéj!

Fantasztikus recept. Én felső csirkecombból csináltam a húst hozzá, de nagyon finom lett így is.

Nem ez az első, hogy a receptjeid után mindig írnom kell, hogy mennyire finomak, szóval kipróbálom a többit is. :D

Kellemes szép napot
üdv: Laci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-06-28 09:01

Kedves Laci!
Örülök, hogy kipróbáltad. Ez egy nagyon finom étel, és nagy kár, hogy a zöldbab sokakat eltántorít az elkészítésétől. Köszi, ha kipróbálod a többi receptemet is. Remélem, hogy azokban se fogsz csalódni. Mind kipróbált, és általam nagyon finomnak tartott étel receptje. :)
Szép hétvégét! Üdv: Fahéj

Aval
Aval / Aval Wed, 2013-05-29 20:46

Kedves Ildi!

Megcsináltam birkahússal, és fenomenális!!!! Nagyon köszönöm az ötletet, fel kéne tenni szerintem a birkahúsos változatot is, hogy ne csak a birkapörköltet ismerje mindenki.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-05-30 05:52

Kedves Aval!
Most nagyon örülök, mert erről a receptről szépen elfeledkezett mindenki, pedig nálunk nagy kedvenc. Birkahússal még nem próbáltam, de ha egyszer sikerül szereznem, bizisten, felteszem azt is. :)
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-03-30 11:56

Kedves Ildi!
Ez egy nagyon finom étel, szerintünk is, csak sokan nem mernek hozzáfogni, hogy zöldbab, meg paradicsom, ,meg fokhagyma, hát az együtt meg mi lehet... Pedig megéri kipróbálni. Örülök, hogy ízlett!!! :)
Üdv: Fahéj

il-di.
Il-di. / il-di. Thu, 2012-03-29 22:21

Fincsi ebédünk volt ma, éppen ez :) Örülök, hogy kipróbáltam, na meg persze, hogy közzétetted. Köszönet! Üdv.: il-di.

230
pulykacomb 50 dkg
zöldbab 50 dkg
passzírozott paradicsom 14 dkg
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős paprikakrém 1 csipet