Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos - zöldfűszeres csirkecomb

Paradicsomos - zöldfűszeres csirkecomb
Paradicsomos - zöldfűszeres csirkecomb
68 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütőzacskóban készült hús: zöldségekkel, fűszerekkel, bármilyen hozzávalóval gyorsan, és egyszerűen elkészül, nincs leragadás, csak a finom szaftos, ízletes, zamatos, szószos párolt hús.Nekünk a só és bors bőven elég volt fűszernek, aki gondolja, használhat mást is. Csirkemellel és szárnyával is nagyon finom, kipróbálva! :-))

Szerencsémre, szeptember elején és közepén még tele volt a kert friss paradicsomokkal, és akkor készült el ez a recept. Sok friss, hámozott paradicsomot használtam, más is az íze, a frissnek, mint a konzervnek.Ha mégis konzerv, akkor a jobb minőségűt vegyük meg. A zöldfűszerek frissek, mind, szintén a saját kertemből valók. :-))

Köretnek tésztát főztem, de adhatunk mellé párolt rizst is.

hozzávalók / 5 adag

A zöldfűszeres csirkecombhoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Finom bor, nagyon sok reszelt sajt. Házi szörp.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat mossuk, felszárítjuk, félbe vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Beletesszük a sütőzacskóba, beleszórjuk a friss, finomra vágott zöldfűszereket, beleöntjük a szeletelt gombát, a kétféle felaprított, felkockázott hagymát és a hámozott és feldarabolt friss paradicsomokat.
  2. A sütőzacskóban benne lévőket kicsit átmozgatjuk, minden fűszer érje a húst, majd lezárjuk, tepsibe tesszük és a tetejét 4-5 helyen fogpiszkálóval kilyukasztjuk.
  3. Előmelegített sütőbe téve sütve-párolva, készre sütjük, kikapcsoljuk, és melegen tartjuk tálalásig.
  4. Forró, lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és tálaljuk a szószos csirkecombbal.
  5. Tálaláskor díszítjük petrezselyemmel, és reszelt sajttal.
     
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 590
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőzacskós csirkecomb olasz fűszerekkel, csirkecomb paradicsomszószban olasz fűszerekkel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-01-04 09:48

Kedves ladybird!

Nagyon szépen köszönöm. Finom lesz, hidd el.:-))
Jó lesz az szárítottal is, finom, csak előtte, mindig meg kell két tenyér közt morzsolni, összedörzsölni a fűszereket.
Igaz, annyi féle bazsalikom nincs szárítottban, de nem baj, esetleg, ha tudsz, nagy áruházakban, akár COOP,Tesco,LIDL, venni friss bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót,rozmaringot, petrezselymet. És annyira nem is drágák, más receptnél is használhatod.
A paradicsom ha nem friss, úgy is megoldható, ha jobb minőségű konzerv egész hámozott paradicsomot veszel. Annak elég jó az íze :-)))
Remélem, hogy sikerül majd elkészíteni, de majd ha nyár lesz, a friss fűszerekkel, amit a nap érlel, és paradicsommal, még fincsibb lesz.:-))
Szép napot kívánok!
B.U.É.K.!!!!!!
Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2012-01-03 21:59

Ez nagyon jól néz ki el is mentettem. Már nagyon hiányzott valami új izgalmas recept csirkéből. A fűszerekkel sajnos gond lesz,mert csak szárított fűszereim vannak otthon! Puszi! Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-11-13 18:40

Kedves Bató Edit!

Nagyon aranyos vagy, köszönöm, hogy ezt az ételt választottad:-))
Kedves egészségetekre! :-))
Szép jövő hetet kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-11-05 19:40

Kedves Lucaaa!

Igen, megy a zacskóba minden , egyben.
Mindjárt megnézem, és ha tudom, javítom,-igen, belekerül minden. :-)))))
Sikeres elkészítést és jó étvágyat hozzá!
Kellemes hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-11-05 19:39

Kedves Bató Edit!

Azért vágtam bele szeptember elején ebbe a receptbe, mert a "zacskós cuccos", ahogy a fiam hívja, tényleg nem zsíros, némi szaftja van, és mivel akkor még rengeteg paradicsomunk volt, jó sokat meghámozva, belepakoltam a zacskóba, a hús mellé :-))
A paradicsom frissen, tényleg teljesen más ízt és állagot ad, mintha belezúdítanék egy konzervet, de persze az sem elvetendő! :-)) , -szóval igen, a hús mellett ott a sok, friss, hámozott paradicsom:-))
Remélem, hogy ha elkészíted, ízleni fog, a családnak is :-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2011-11-05 18:14

Hát ezt biztos, hogy hamarosan elkészítem, mert isteni. A paradicsom is a zacskóba kerül, ugye?
Szép estét.
Edit

Lucaaa
Lucaaa Sat, 2011-11-05 12:06

Hú, de megéheztem!:) Nagyon jól néz ki. Rég sütöttem már zacskóban, úgyhogy épp itt az ideje. Gondolom a paradicsom is megy a combokkal a zacskóba, mert nem látom a leírásban. Tuti recept, köszi szépen. :)
Üdv: Luca

829
csirkecomb 4 db
paradicsom 800 g
petrezselyem 1 csokor
oregánó 1 ek
bazsalikom 1 ek
bazsalikom 1 ek
rozmaring 2 teáskanál
kakukkfű 1 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
lila hagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
gombakonzerv 58 dkg
fusilli tészta 500 g
0 ízlés szerint
víz 2 l
napraforgó olaj 1 teáskanál
petrezselyem 1 ek
trappista sajt 20 dkg