Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos zöldséges csőben sült- párolt csirkemellel

Paradicsomos zöldséges csőben sült- párolt csirkemellel
Paradicsomos zöldséges csőben sült- párolt csirkemellel
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első balatoni hőlégkeveréses alkotásom, amit őszintén félve, de annál nagyobb örömmel készítettem, és csodálatos lett a végeredmény, arról nem is szólva, hogy láttam, amit készítettem, na meg sokkalta kényelmesebb is volt. A gyorsaságról nem is beszélve. Az eredmény magáért beszélt, a csirkemell ilyen gyorsan még soha nem készült el, a szósszal és a burgonyával nagyon finom ízeket tettem egy tányérra.:-)) Lehet a sok úszás tette, de nagyon gyorsan elfogyott, és finomnak találta a család:-))

hozzávalók / 4 adag

A zöldségekhez

A húshoz és a körethez

ajánlat

Finom bor. Valódi meggyszörp.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét vékonyan felszeleteljük, miután kiengedett a fagyasztásból, és még éppenhogy egy kicsit hideg, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
  2. Grillezős (Zepter) serpenyőbe tesszük az olívaolajat.
  3. A kerámia tepsibe tesszük a paradicsomlevet, elkeverjük benne a zacskó bolognai alapot, ebbe bele a negyedelt lilahagymát, és a felszeletelt fokhagymát, a vékonyan felszeletelt sárga cukkinit, kicsit sózzuk, rátesszük a felcsíkozott sárga és narancssárga kaliforniai paprikát, a szeletelt gombát, ráöntjük a konzervből kiöntött, darabolt hámozott paradicsomot, sózzuk kicsit, borsozzuk.
  4. Hőlégkeveréses sütőben összesütjük.
  5. A burgonyát tisztítás után felkockázzuk, és sós vízben készre főzzük, leszűrjük, melegen hagyjuk.
  6. A felszeletelt csirkemellet ( kicsit  fagyosan szépen lehet szeletelni) sózzuk, borsozzuk, majd a grillezős serpenyőbe tesszük az olívaolajra, lefedve, mindkét oldalát  kb. 10-12 percig pároljuk, majd megfordítjuk, aztán még 5-6 percig mindkét oldalt lefedve pároljuk, és a fedőt levéve addig sütjük, amíg a leve elpárolódik, és kicsit megpirul a csirkemell (azaz a serpenyő csíkja látszik a mellszeleteken), kiszedjük a serpenyőből, és a következő adagot ugyanígy pároljuk, sütjük meg.
  7.  Tálaljuk a paradicsomszószban összesütött zöldségekkel és a főtt burgonyával.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 807
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csőben sült gombás zöldségek párolt csirkemellel és burgonyával, paradicsomos gombás csirkemell sütőben sütve, csirkemell gombás paradicsomosan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-07-18 17:47

Kedves Évi !
Most, hogy láttam a gyönyörű Balatoni képeiteket, még jobban vágyom oda. Majd csak augusztus
lesz már ! Az a hatalmas sziklakerti növény, csodálatos ! Nekem van 2 színben is, de csak a töredéke annak, amit lefényképeztél. Dorkát látnod kellett volna a hintával !
Majd beszélünk bővebben, puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-07-16 23:01

Kedves Olaszné Anci!
Van pár fotó a nyaralásról, tudod hol:-))
Szép családi hétvégét kívánok:-))))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-07-13 23:16

Kedves Olaszné Anci!
Igenis, átadva:-))
De azért az éte3l is finom:-))
Csak ilyeneket tudtunk enni, mert jó idő volt, (napozás,úszás,séták) ,de nem ez a kánikula:-))
Most csak inkább inni lehet, és slussz.......:-) Meg ül az ember a széken, mint egy faszent ,és akkor is folyik róla a víz:-(((
Nagyon örül a dicséretnek a nagy fiam:-))
Szép estét és holnapra szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

561
paradicsomszósz 500 ml
bolognai alap 1 csomag
lila hagyma 2 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
cukkini 1 közepes db
sárga kaliforniai paprika 1 db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
gombakonzerv 17 dkg
konzerv paradicsom 400 g
csirkemell filé 70 dkg
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
újkrumpli 1 kg