Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomsaláta burgonya croutonnal

Paradicsomsaláta burgonya croutonnal
Paradicsomsaláta burgonya croutonnal
75 perc / előkészület: 45 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom és laktató saláta. Zöldbabbal mutatósabb lett volna, de sajnos otthon csak vajbab volt.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 30 percig főzzük, leszűrjük, meghántjuk, hűlni hagyjuk, kockákra vágjuk.

  2. A babot megtisztítjuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Kevés fővő sós vízben lefedve kb. 15 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hűlni hagyjuk.

  3. Az öntethez 350 g paradicsomot meghántunk, a magokat kiszedjük. A fokhagymát megpucoljuk, majd a paradicsommal együtt botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük az ecetet és 4 ek olajat. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.

  4. A megmaradt paradicsomot megmossuk, és kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és durva kockákra vágjuk.

  5. A paradicsomot, hagymát, zöldbabot és az öntetet összekavarjuk. Legalább 15 percig állni hagyjuk.

  6. A szalonnát egy edényben megpirítjuk, kivesszük. Az edénybe öntjük a maradék olajat, és a burgonya kockákat körbe aranysárgára sütjük, sóval, borssal fűszerezzük, majd a salátához keverjük.

  7. Az oregánót megmossuk, a leveleket letépkedjük, és a szalonnával együtt a salátára szórjuk.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 352
elküldve: 3
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

paradicsomos krumplisaláta, vajbabsaláta pirított burgonyával, burgonyasaláta gazdagon

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3masmama
3masmama Sun, 2015-02-01 16:07

Izgisnek tűnik ez a recept. Ha egy kicsit több időm lesz, biztos ki fogom próbálni. Köszi, mentve.

340
burgonya 500 g
zöldbab 250 g
paradicsom 650 g
lila hagyma 2 db
olívaolaj 2 ek
kolozsvári szalonna 50 g
oregánó 5 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
paradicsom 350 g
fokhagyma 2 gerezd
ecet 2 ek
olívaolaj 4 ek