Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomszószos darált pulyka

Paradicsomszószos darált pulyka
Paradicsomszószos darált pulyka
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már paradicsomos szószt szerettem volna készíteni, vita a körettel volt, én tésztát szerettem volna és a lányom is, a fiúk rizst szerettek volna. Mindenkinek igaza lett.Ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit.
Most vettem először ilyen márkájú paradicsomsűrítményt, ami nagyon finom, magában is, megkóstoltam, igazi paradicsom illata és igazi paradicsom íze van.:-))És jó sűrű állagú!:-)))
Azóta bespájzoltam belőle , pár dobozzal, mert árban és minőségben is megéri.:-)))
Először vettem ilyen üveges bolognai szószt, és a megkóstolása után, éreztem,nincs  üveges szósz íze,sőt!, hogy pont olyan, amilyennek lennie kell, nem kell bele egy pici cukor se, mert ez egy kicsit édeskésebb, és a sok paradicsom savasságát venné el a cukor, de se ez a szósz nem volt cukorkívánó, se a paradicsomsűrítmény nem kívánta a cukrot, nagyon finom volt mind a kettő.És ráadásul nagyon szép piros:-)))

hozzávalók / 4 adag

A paradicsomszószos darált pulykához

A köretekhez

ajánlat

Finom bor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük a vizet forrni a tésztának.
  2. A jénaiba beletesszük az olajat, a mosott rizst, petrezselymet, ételízesítőt, kurkumát, bőségesen vizet, és a sütőbe, középső rácsra téve, 160 fokon 40-45 percig pároljuk. Majd ha kész, még 10 percig benne hagyjuk, hogy teljesen kipereghessen.
  3. Lábasban az olajon megpároljuk a vörös- és fokhagymákat sóval fedő alatt, majd beletesszük a húst.
  4. Fehéredésig keverjük a húst, majd beletesszük a pirospaprikát, és elkeverjük, beleöntjük a paradicsomlevet, ezzel is elkeverjük.
  5. Beletesszük a fűszereket, kb. 1 dl vizet, és fedő alatt kis lángon hagyjuk főni 35-40 percig, néha megkeverjük. Ha kell, még pici vizet adjunk hozzá.
  6. Ha a hús puha, beletesszük a fehérbabot, a virslit, főzzük 4-5 percig, beleöntjük az üveges szószt is, és összeforraljuk, kóstoljuk, tálaljuk.
  7. A forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát, nem szét, csak meg kell főzni, leszűrjük, és tálaljuk (7-8 perc).
  8. A rizs elkészült már, azt is kivesszük, és egy tányéron tálaljuk a szószt a kétféle körettel.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 814
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizses bolognai szósz pulykahússal, babos-paradicsomos pulykaragu rizzsel és tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1772
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
1 csipet
darált pulykahús 50 dkg
fűszerpaprika 2 ek
sűrített paradicsom 500 g
ételízesítő 3 ek
négyszínű bors 2 kk
oregánó 1.5 tk
bazsalikom 1.5 teáskanál
fehérbab 400 g
virsli 140 g
bolognai szósz 370 g
trappista sajt 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek
rizs 35 dkg
petrezselyem 3 teáskanál
kurkuma 1 kk
ételízesítő 2 ek
penne 500 g
0 ízlés szerint
víz 2 l
napraforgó olaj 1 ek