Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paraj mentő kalapok

Paraj mentő kalapok
Paraj mentő kalapok
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, nálatok hogy van, de nálunk a parajfőzelékből mindig megmarad egy ilyen hihetetlen kicsi mennyiség, ami nem elég egy adagnak, kidobni meg sok. Ezt sütöttem ki belőle, és így még a főtt tojás meg a krumpliköret is megmenekült.

hozzávalók / 3 adag

a gomba sütéséhez

a töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

a gomba sütéséhez

  1. A gombákat kívülről letörölgetjük egy nedves papír törölközővel vagy konyharuhával. A spórát kávéskanállal óvatosan ki lehet kapirgálni a belsejéből, de ha nem vagyunk annyira finnyásak, akkor maradhat.
  2. Vékonyan kenjünk ki egy lapos tepsit, rakjuk rá a kalapokat, sózzuk, borsozzuk.
  3. Forró sütőbe tolva 20 percig sütjük.

a töltelékhez

  1. Amíg a gomba sül, elkészítjük a tölteléket. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, ha kevés lenne, valamilyen zsiradékkal pótoljuk.
  2. Pirítsuk meg a kockára vágott vöröshagymát benne, majd adjuk hozzá a felkockázott paprikákat. Ha nem szeretnénk túl csípősre, akkor a jalapeno ereit vágjuk ki, és a magja is mehet a kukába. Az én gombámnak volt kicsi szára is, azt is felaprítottam, és beleraktam.
  3. Keverjük hozzá a főzelék maradékot, végül a felaprított főtt tojásokat, melegítsük össze.
  4. Vegyük ki a gombafejeket, óvatosan öntsük le a bennük összegyűlt levet. Osszuk el a tölteléket egyenlően, szórjuk meg a reszelt mozzarellával.
  5. Toljuk vissza a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
  • sütési hőfok: 230°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 520
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
729 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos portobello gomba, töltött portobello gomba, töltött gomba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

175
portobello gomba 25 dkg
3 csipet
fekete bors 3 csipet
kókuszolaj 1 teáskanál
bacon 1 szelet
vöröshagyma 1 kis fej
jalapeño 1 db
kápia paprika 0.5 közepes db
spenót 15 dkg
főtt tojás 3 db
mozzarella 1 dkg