Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parajkrémleves

Parajkrémleves
Parajkrémleves
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom családi recept, amit imádni fogtok.:)

hozzávalók / 6 adag

  • 200g spenót
  • 200g burgonya
  • 100g sárgarépa
  • 50g petrezselyemgyökér
  • 50g zöldpaprika
  • 50g vöröshagyma
  • 100-150g liszt
  • 0,5 fej fokhagyma
  • 4dl tej
  • 2dl tejföl
  • só, bors, őrölt kömény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát és a zöldségeket felkockázzuk.
  2. 50 ml olajban kb. 5 percig pirítjuk a burgonyát, majd hozzáadjuk a hagymát, amit úgyszint 5 percig pirítunk. Ezután jöhet a többi zöldség, amit még 5-10 percig pirítunk.
  3. Ha a zöldségek megpirultak, hozzáadjuk a lisztet és a fokhagymát, majd felöntjük vízzel.
  4. A felforrt levesbe beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, és kevés köménnyel ízesítjük. 15 percig készre főzzük.
  5. Végül krémesre mixeljük, és friss tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 206
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Luna

Mióta szakács: 2012.01.17.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótkrémleves, krémleves parajból, krémes zöldséges spenótleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!