Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parajos fésűkagyló parmezánnal pirítva

Parajos fésűkagyló parmezánnal pirítva
Parajos fésűkagyló parmezánnal pirítva
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy francia csoportnak készítettük pár éve ezt a fogást, kifejezetten kérték, hogy vagy kagyló vagy rák legyen. Hát mi a fésűkagyló mellett döntöttünk:), és ez lett az eredménye, egy könnyű meleg előétel.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Mi kagylóhéjban tálaltuk a kagylót, és úgy pirítottuk rá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha a paraj kiolvadt, akkor kevés vajon vékony szeletekre vágott fokhagymát pirítunk, de csak enyhén, mert keserű lesz, ha túlpirítjuk. Hozzáadjuk a parajt, majd kevés tejszínnel lazítjuk az állagát, sóval, borssal ízesítjük.
  2. A megtisztított fésűkagylót sóval, borssal és kevés őrölt gyömbérrel bedörzsöljük. Felhevített olívaolajon hirtelen sütjük mindkét oldalát, a végén lime kifacsart levével enyhén meglocsoljuk, majd rátesszük a tányérra, és ráöntjük a tejszínes parajt.
  3. Parmezán sajtot reszelünk rá, és szalamanderban rápirítjuk (otthoni konyhában sütőben csak felül sütéssel 180-200 C-on).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 801
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó Richárd

Mióta szakács: 2013.12.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

parmezános-spenótos kagyló, tejszínes parajjal töltött kagyló, fésűkagyló parajjal és parmezán sajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1513
kagylóhús 20 dkg
spenót 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
lime 1 közepes db
1 ek
fehér bors 1 csipet
főzőtejszín 0.5 dl
margarin 5 dkg
parmezán sajt 20 dkg
gyömbérpor 1 csipet
olívaolaj 1 ek