Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parajos gomba

Parajos gomba
Parajos gomba
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept zseniális és ékes bizonyítéka, hogy az „ezt nem szeretem, ezt tuti nem eszem meg” érzés, csak csúnya beidegződés (vagy elkészítés kérdése?). Nem vagyok nagy vega rajongó, gyakorlatilag húst-hússal eszem. Ez a recept azonban valamiért megtetszett. Elkészítettem, megettem, ízlett. Ekkor pedig valaki felvilágosított, hogy paraj=spenót (igen vérciki, de ezt a fejezetet átlapozhattam valahogy a kis zöldséghatározóban). A spenóthoz fűződő viszonyom pedig 1 éves korom óta finoman szólva is viharos, mondjuk ki, utálom. A recept kiválóságára legyen az a bizonyíték, hogy még én is megettem…!:) És jó volt!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felvágjuk, vajon megpároljuk, és hozzáadjuk a parajleveleket.
  2. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Fedő alatt kb. 5 percig főzzük.
  3. A gombát megtisztítjuk, szárát vékonyan felszeleteljük.
  4. Vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a zsemlemorzsát. Jöhet rá a paraj is. Jól összekeverjük, és ízesíthetjük még, ha szükséges.
  5. A gombafejeket besózzuk, majd a parajos töltelékkel megtöltjük. Sajtot szórunk rá, és mehet az előmelegített sütőbe.
  6. Igazi vegetáriánus ételként párolt rizzsel tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 772
elküldve: 14
receptkönyvben: 441
elkészítve: 16/21
Facebookon megjelent: -

szakács

TeaRoom

Mióta szakács: 2011.02.11.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

spenóttal töltött gomba, spenótos gomba sajttal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MuCoral
MuCoral / MuCoral Tue, 2012-01-10 23:35

Köszönöm! A mi családunk is ezzel a recepttel kezdte el megszeretni a spenótot! Bár csak a szűkebb család először, mert másnak nem jutott. A töltelék fűszerezéssel együtt azóta sok mindenre/be került hasonlóképpen... pizza, pite, batyu. No ezekből már többen ettek, mindenkinek ízlett.
Üdv, Erika

TeaRoom
TeaRoom / TeaRoom Thu, 2011-02-24 19:37

Én a tömlősre esküszöm, de a tubusos is ugyan olyan jó! Most olvastam egy receptet, ott parmezánt használtak és egy kis mentalevéllel bolondították meg a tölteléket. Hmm jól hangzik :)

Kephera
Kephera Thu, 2011-02-24 10:53

Az "1,5 natúr krémsajt" milyen típusú? Tubusos? Tömlős? Dobozos?

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2011-02-22 23:59

Juj de jó! Én még nem csináltam ilyet, de most majd biztosan kipróbálom!
Eszter

bokine
bokine / bokine Tue, 2011-02-22 14:59

Igen, nagyon finom, már én is készítettem hasonlóképpen. Üdv: Erika

314
spenót 600 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
vaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
gomba 12 nagy db
krémsajt 150 g
zsemlemorzsa 2 ek
sajt 10 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint