Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parajos lencse és rántott karfiol

Parajos lencse és rántott karfiol
Parajos lencse és rántott karfiol
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is motoszkált bennem a kérdés, hogy lencséből mit lehetne a főzeléken kívül készíteni... Nagyon friss, zsenge ízegyüttest kapunk ezzel a vacsorával.

hozzávalók / 4 adag

A parajos lencséhez

A fűszeres joghurthoz

A rántott karfiolhoz

ajánlat

Bármilyen zöldséggel készíthető, de remek akár lazaccal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lencsét bő vízben, só nélkül megfőzzük.
  2. Ezalatt elkészítjük a rántott karfiolt.
  3. Ha puha a lencse, leöntjük a vizet, de hagyjunk rajta 5-6 kanállal.
  4. Bőven locsoljuk meg olívaolajjal és a másfél citrom levével. Szórjuk rá a petrezselymet, bazsalikomot, és a marék spenótot kézzel kicsit összetépkedve. Gyorsan dolgozzunk, hogy a meleg bent maradjon, fedő alatt pedig tovább fonnyad.
  5. A joghurtot a fűszerekkel összekeverve készítjük el.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 158
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

B Prixi

Mióta szakács: 2009.04.02.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

parajos lencse és rántott karfiol fűszeres joghurt öntettel, rántott karfiol joghurtos öntettel, parajos lencse, spenótos lencse és rántott karfiol

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1535
lencse 250 g
spenót 10 dkg
olívaolaj 2 ek
citromlé 1.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
víz 2.5 l
joghurt 175 g
4 csipet
bors 1 csipet
zsálya 1 csipet
karfiol 1 közepes fej
finomliszt 1 bögre
tojás 3 db
zsemlemorzsa 1 bögre
napraforgó olaj 5 dl