Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parajos tészta

Parajos tészta
Parajos tészta
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez nem egy ismeretlen étel, viszont én és a családom nagyon szereti! Foglalkozásomnak köszönhetően sűrűn találkoztam vele, és nagyon finom étel!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Édes fehérbor jól illik hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben a tésztát megfőzzük, majd leszűrve hidegre hűtjük. Erre azért van szükség, mert a hideg tészta jobban felszívja a szószt melegedés közben.
  2. A spenótot vajon megfuttatjuk, sóval-borssal-fokhagymával ízesítjük.
  3. Majd a tésztát hozzáadva összemelegítjük a tejszín hozzáadásával együtt.
  4. Cserépedénybe vagy tepsibe tesszük, és ráhintjük a lereszelt sajtot.
  5. 190 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem pirul.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 719
elküldve: 7
receptkönyvben: 135
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

albi

Mióta szakács: 2012.10.16.
12 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: római tál receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos tészta, sajtos-spenótos tészta, parajos-sajtos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

994
penne 50 dkg
spenót 30 dkg
főzőtejszín 2 dl
fokhagyma 4 gerezd
margarin 15 dkg
1 kávéskanál
fehér bors 5 g
trappista sajt 20 dkg