Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parajos túróval töltött gomba

Parajos túróval töltött gomba
Parajos túróval töltött gomba
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hazavittem egy tucat tölteni való gombát, majd benéztem a hűtőbe. Ez jött össze most :). Magában könnyed vacsora, grillezett, sült hús mellé köret.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, a spóralemezeket kikapargatjuk.
  2. A parajt felengedjük, a levét lecsepegtetjük.
  3. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd a parajt megfuttatjuk.
  4. A túrót a krémsajttal és az enyhén felvert tojással elkeverjük. Hozzáadjuk a paraj felét, végül fűszerezzük.
  5. A gombafejeket a túrós krémmel megtöltjük, tetejükre teszünk egy szelet paradicsomot, majd egy kanálnyit a maradék parajból, ha maradt, a krémből is.
  6. A tepsit kiolajozzuk, egymástól ujjnyi távolságra rakjuk a töltött gombákat.
  7. A maradék, vastagabbra szeletelt paradicsomot megsózzuk, a tepsibe, a gombák közé állítjuk.
  8. Fele időt a sütőben, fóliával takarva, pároljuk, majd a takarót levéve, pirítjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 373
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nora.szuzz

Mióta szakács: 2011.04.15.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos-ricottás gomba, töltött gomba spenótos ricottával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

312
gomba 12 nagy db
paradicsom 6 db
spenót 40 dkg
ricotta 25 dkg
krémsajt 10 dkg
tojás 1 db
vaj 6 dkg
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 0.5 dl
szerecsendió 1 tk
bors 1 teáskanál
1 teáskanál