Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parajropogós

Parajropogós
Parajropogós
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, különleges spenótos étel a családi recept archívumból. A ropogós kéreg alatt az omlós, puha, ízletes belső. Egy tartalmas leves után, kitűnő választás!

hozzávalók / 3 adag

parajos masszához

panírozáshoz + sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mélyhűtött parajt szobahőmérsékleten kiengedjük. Egy kis lyukú szűrőbe tesszük, és kanál segítségével kinyomkodjuk belőle az összes levet. Félretesszük.
  2. Egy méretes lábaskában felolvasztjuk a vajat, beletesszük a lisztet, és kevergetve pirítjuk pár percig vigyázva, hogy le ne égjen. Levesszük a tűzről, és felengedjük tejjel. Simára keverjük (én erre a célra egy kézi krumplitörőt használtam).
  3. Ezután beletesszük a parajpürét, a sót, a borsot, a tojást. Egynemű masszává keverjük (én ezt a műveletet szintén kézi krumplitörővel végeztem). A masszával teli lábast letakarva hűtőbe tesszük 2-3 órára.
  4. A jól kihűtött masszából egy kanál segítségével kisebb rudakat formálunk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő forró olajban ropogósra sütjük.
  5. Langyosra hűtve, sajtmártással vagy fokhagymás tejfölös, mártogatóssal tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 2 322
elküldve: 2
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
393 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótfasírt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

706
spenót 450 g
finomliszt 10 dkg
vaj 5 dkg
tej 80 ml
tojás 1 db
1 kk
fekete bors 1 kk
finomliszt 10 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl