Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parasztreggeli Dacota konyhájából

Parasztreggeli Dacota konyhájából
Parasztreggeli Dacota konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom egyik kedvenc gyors vacsorája, akkor még mirelitből készült, manapság inkább hétvégi reggelinek dobom össze hűvösebb napokon, piaci alapanyagokból.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Friss fehér kenyér, forró tea, téli buli esetén pálinka.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, a kolbászt karikázzuk, a hagymát vékonyra vágjuk, a paprikát apró kockára vágjuk.
  2. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük.
  3. Egy nagy serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnát és a kolbászt, majd szűrőlapáttal eltávolítjuk a zsírból.
  4. A visszamaradt zsírba tesszük a leszűrt, főtt krumplit, és kevergetve pirosra pirítjuk. Közben hozzáadjuk a hagymát, az utolsó pár percben pedig a paprikát is. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A végén hozzáadjuk a kolbászt és a szalonnát, majd leöntjük a felvert tojásokkal. Nem keverjük el, csak finoman eloszlatjuk az alapanyagokat, hogy egyenletes legyen.
  6. Lefedjük, és kis lángon addig főzzük, míg a tojás teteje megszilárdul, de kissé opálos marad. Azonnal fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 165
elküldve: 0
receptkönyvben: 137
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

parasztreggeli

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

istvanbene66
istvanbene66 Thu, 2019-02-21 15:18

Parasztreggeli Dacota konyhájából

Gyerekkorom egyik kedvenc gyors vacsorája, akkor még mirelitből készült, manapság inkább hétvégi reggelinek dobom össze hűvösebb napokon, piaci alapanyagokból.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No, ennyit a kezdésről. a paraszt reggeliről, a vele összekevert vacsoráról! És, hogy nehogy bután halj meg, leírom az akkori valóságot:

Előétel: pálinkában áztatott kenyér. (evőkanállal lehet enni, gyors hatású a gyengékre)
Főétel: sütőben, egészben héjastól sült krumpli, pucolva, felvágva, a serpenyőben jól megsütött szalonna zsírjával megöntözve, jól megsózva, karaikára vágott, sózott vöröshagymával, kenyérrel, a sült szalonnával.
Befejezés: egy pohár (2-3 dl) pince hideg bor. Gyengébbeknek tea!

Nos valahogy így, cuncikám! (nagyapám és később én is, ecetben eltett cseresznye paprikát is ettünk hozzá)

Viki1080
Viki1080 Sun, 2019-02-24 13:56

Lehet cenzúráznak majd,de hogy te mekkora gyökér vagy ember!Ha nem tetszik a recept,csak bezárod lés mész tovább,nem kell okoskodni.Reggelire pálinka...tipik suttyó......

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2019-02-25 10:47

Kedves istvanbene66 és Viki1080!

Megkérjük Önöket, hogy a véleménynyilvánítás kulturált formában történjen, így tartózkodjanak a sértő és bántó kifejezésektől.
Üdvözlettel:

a Nosalty csapata

801
füstölt szalonna 10 dkg
csípős kolbász 10 dkg
vöröshagyma 0.5 db
burgonya 2 közepes db
tojás 5 db
kápia paprika 0.5 közepes db