Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paris-Brest

Paris-Brest
Paris-Brest
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nos, a Paris-Brest egy égetett tésztából készülő mennyei manna. Ebből a tésztából készül még többek között a képviselő fánk és az eclair fánk.
A tésztával régen nagyon sokat szenvedtem. A Nagykönyv (tankönyv) azt írja, hogy az összetevőkből (liszt-folyadék-zsiradék) egyenlő arányban kell tésztát készíteni. Ezekkel az arányokkal nekem soha nem lett tökéletes a végeredmény, de ráakadtam erre a receptre! A recept szerzője a folyadék mennyiségét drasztikusan megemelte. Kipróbáltam, és tökéletes lett! A krém egy nagyon egyszerű, de isteni finom!

hozzávalók / 11 adag

Tészta

Krémek

Tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A vizet, a tejet és a vajat egy lábosba mérjük. Alaposan felforraljuk, majd hozzáöntjük a lisztet, és miután összeállt egy labdává, még 1-2 percig erőteljesen kevergetjük a lángon.
  2. Átöntjük a masszánkat egy magasabb falú tálba, és kézimixerrel a tojásokat egyenként hozzáadjuk. Ha nagy tojásaink vannak, inkább csak 4-et adjuk hozzá. Egymás után, csak akkor jöjjön a következő, ha az előző már rendesen elkeveredett. Ha kész, áttöltjük egy habzsákba, aminek a végére egy nagyobb sima- vagy csillagcsövet rakunk.
  3. Sütőpapírra körülbelül 7 cm átmérőjű köröket rajzolunk, majd erre nyomjuk a tésztánkat. Nekem ebből a mennyiségből 11 db fánkom lett.
  4. Tetejét lekenjük vízzel és megszórjuk szeletelt mandulával. 180 °C-on sütjük 25 percet. Csak akkor vegyük ki a sütőből, ha a külseje már teljesen megszilárdult, különben össze fog esni.

Krémek

  1. A 3 csomag pudingot megfőzzük 9 dl tejben, a végén hozzákeverjük a cukrot, majd a tűzről levéve a mogyorókrémet. Nálam földimogyoró krém került bele, de nutellával is isteni! Alaposan kihűtjük. Betöltés előtt elkeverjük benne a vajat, ettől kellemesen krémes lesz.
  2. A tejszínt kissé felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, és keményre verjük.

Tálaláshoz

  1. A fánkokat kettévágjuk, a krémet és a tejszínhabot is csillagcsöves habzsákba kanalazzuk és a fánkokra adagoljuk, tetejét ráhelyezzük, és meghintjük porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 510
elküldve: 1
receptkönyvben: 237
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lini

Mióta szakács: 2013.03.30.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Paris-Brest - Képviselőfánk delux, képviselőfánk, ekler fánk, nutellás fánk

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodia1
Kodia1 Mon, 2015-03-16 22:07

A hétvégén elkészítettem, és nagyon finom volt! A krém felét készítettem el ehhez a tészta mennyiséghez, de még így is maradt belőle.

Klaudia

628
víz 125 ml
tej 125 ml
vaj 110 g
finomliszt 140 g
tojás 5 db
1 csipet
cukor 1 csipet
mandulapehely 10 ek
vaníliás pudingpor 3 tasak
tej 9 dl
cukor 4 ek
nutella 8 ek
vaj 4 ek
habtejszín 500 ml
habfixáló 2 csomag
porcukor 10 dkg