Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párizsi & Egg

Párizsi & Egg
Párizsi & Egg
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik új szakácstársunk feltett a közelmúltban egy tükörtojást. Nagyon megtetszett a szellemes ötlet. Íme, egy továbbfejlesztett variáció, mely megint csak továbbfejleszthető... stb, stb, stb...:):)

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Két részben süssük, ha szép formát szeretnénk. A szeletekre vágott, majd megpirított, vajazott zsemle, és paprika, paradicsom kellemes kísérő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A párizsi szeleteket félbevágjuk.
  2. Egy kis átmérőjű teflon serpenyőben felmelegítjük a vaj felét, majd a párizsit úgy rendezzük el benne, hogy a serpenyő alját befedje. 
  3. Amikor a vaj enyhén sisteregni kezd, a párizsi tetejére ütjük a tojást, és lassú tűzön készre sütjük az egészet. Sózzuk, borsozzuk, előmelegített tányéron tálaljuk. A műveletet ugyanígy megismételjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 774
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, vacsora
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

párizsiban sült tükörtojás, tükörtojás sült párizsival, párizsi tojással sütve

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Thu, 2013-10-03 08:37

Kedves Márti!
Hát igen ami rég volt az szép volt.Biztosan kipróbálásra kerül,de szerintem sonkával,kivéve,hogy ha sikerül valamilyen finomabb párizsit beszerezni.
Üdv:Ági

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2013-10-03 09:01

Kedves Ági, igazan egyszerü étek, de finom... Vajban süsd, ugy a finom!
Üdv, es szep napot!
Marti

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Tue, 2013-10-01 17:38

Amikor még "kislány"voltam gyakran volt nálunk,akkor párizsi kosárkának hívtuk és a párizsit még lehetett úgy szeletelni és megsütni,hogy a bőre is rajta volt és kosárka formája lett,amibe a tojás került,nagyon szerettük.Helyettesítésnek így is nagyon jó lehet :)

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2013-10-02 21:43

Kedves Agi,

mi "gimis korban", a baratnőimmel sütőgettük a parizsi kosarkakat, megsporolvan a heti "menzapenzt", amit persze Mamainknak nem meseltük el..., lévén ezt, a diákberlet jovoltabol (ha jol emlekszem, 1 Ft. volt a belépti dij) - elmoziztuk... Igen, akkor meg olyan volt a parizsi, ahogy leirod! Nem volt semmi főző-gyakorlatunk,i gy bőrevel sütöttük ki őket, es nagyon tetszett nekünk, hogy kosarkak lettek belőlük...

A most beküldött valtozatot sokszor keszitem sonkaval is, főttel es füstölttel egyarant.

Köszöm a visszajelzest, örülök, hogy kellemes emlekeket ebresztettem Benned ezzel a kis egyszerű recepttel!

Üdvözlettel: Marti

336
tojás 2 db
párizsi 2 dkg
vaj 2 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint