Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párizsi kifli

Párizsi kifli
Párizsi kifli
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először, amikor rászántam magam erre a süteményre, eléggé ügyetlen voltam, de ha nem is sikerült olyan tökéletesre, az ízéért megérte, csúnya volt, de isteni.A tojáshabot nem gőz fölött vertem kemény habbá,gondolom,hogy itt hibáztam ezért nekem szétfolyt. A családom vigasztalt, hogy mit törődök a külsejével, ha ilyen finom! Ez volt a karácsonyi elősütés.

Annyira finom ez a sütemény, hogy nálunk sok helyen nem tudják Karácsonyt elképzelni enélkül. Pontosan a recept szerint kell készíteni.Újra megsütöttem és nagyon jól  sikerült, csak megtölteni kell.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

A tészta legyen sűrű, csak erre kell vigyázni, mert hamar szétfolyik. Ezt lehet kakaó nélkül is készíteni, most én így készítettem. Nagyon sokáig eláll a tésztája és akkor töltjük meg,mikor étvágyat kapunk rá,vagy vendég jön.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét a kristálycukorral keményre felverjük gőz fölött.
  2. Kihűl, hozzákeverjük a többi hozzávalókat.
  3. Nyomózsákba rakjuk a masszát, és kis kifliket formálunk a tepsin elhelyezett zsírpapírra.
  4. Előmelegített sütőben sütjük.
  5. Gőz gölött  habverővel sűrűre főzzük a tojássárgáját a cukorral. Amikor kihűlt, 30 dkg vajjal habosra keverjük.
  6. Nyomózsákba tesszük a krémet, és rányomjuk a kiflikre.
  7. Csokoládába mártjuk, vagy csak rácsurgatunk belőle.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 018
elküldve: 0
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós párizsi kifli, vajkrémes-csokis diós kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1659
tojásfehérje 4 db
cukor 30 dkg
dió 30 dkg
zsemlemorzsa 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
tojássárgája 4 db
cukor 12 ek
vaj 30 dkg
csokoládé 5 dkg