Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párizsi kifli Maria konyhájából

Párizsi kifli Maria konyhájából
Párizsi kifli Maria konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra készítettem.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk gőz fölött. A habot levesszük a gőzről, és óvatosan belekeverjük a diót, a keményítőt és a sütőport.
  2. Habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe kis kifliformákat nyomunk. 100 C-on 25-30 percig, addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

Krém

  1. Gőz fölött a sárgáját a cukorral sűrűsödésig habosra verjük. Levesszük a gőzről, és hagyjuk hűlni. Közben a margarint keverjük habosra a kakaóval és a rummal.
  2. Ha kihűlt, a tojást összekeverjük a kakaós margarinnal még egyszer habosra, és hagyjuk hűtőben még 10-15 percet hűlni.
  3. Habzsákba töltjük, és a kihűlt kiflikre nyomjuk a krémet.

Máz

  1. Gőz fölött a csokoládét a margarinnal felolvasztjuk, és bevonjuk vele a kifliket. Hűtőbe vagy hideg helyre tesszük a sütiket pihenni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 6 397
elküldve: 3
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis kifli, csokimázas kifli, csokikrémes édes kiflik

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

626
tojásfehérje 5 db
cukor 350 g
dió 180 g
sütőpor 1 késhegynyi
kukoricakeményítő 1 evőkanál
tojássárgája 5 db
cukor 300 g
margarin 250 g
rum 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
étcsokoládé 200 g
margarin 50 g