Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párizsi pörkölt burgonyával

Párizsi pörkölt burgonyával
Párizsi pörkölt burgonyával
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept legalább húsz évvel ezelőttről villant be nekem. Akkoriban nagyon sokat készítettem, ha kevés időm volt az ebéd, vagy egy gyors vacsora elkészítéséhez. A másik érv, ami mellete szólt, hogy akkor is és ma is, egy viszonylag olcsón elkészíthető egytálétel volt. Szerintem más az íze, mint amikor a paprikás krumpliba belefőzzük a párizsi felvágottat. Kipróbálásra ajánlom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fejessalátával, uborkasalátával vagy bármilyen savanyúsággal kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A párizsit 1 cm-es szeletekre vágjuk, majd kockázzuk.
  2. A vörös-és fokhagymát apró kockára vágjuk.
  3. A hagymákat ledinszteljük, hozzáadjuk a megmosott  zöldpaprikát, paradicsomot. Egy pohár vizet öntünk rá, 7-8 percig főzzük. A hagymának legyen ideje puhulni.
  4. Beletesszük a felkockázott párizsit, törtpaprikával meghintjük. Ízlés szerint fűszerezzük, a sóval vigyázzunk! Lassú tűzön zsírjára szotyogtatjuk.
  5. A burgonyát tisztítás után enyhén sós vízben feltesszük főni. Ételízesítőt is szórunk rá.
  6. Ha megpuhult, szűrőkanállal egy keverőtálba szedjük. Beleöntjük a párizsi pörköltet és a tejfölt. Jól átkeverjük és egy tűzálló tálba öntjük.
  7. 180 fokos előmelegített  sütőben átsütjük. Ha szeretjük, extra tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 734
elküldve: 12
receptkönyvben: 241
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertéspárizsi pörkölt, pörkölt párizsiból, felvágottas pörkölt

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2012-08-14 10:14

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.08.13. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-08-14 14:35

Kedves NoSalty csapat !
No erre aztán most igazán nem gondoltam, meglepett.
Örülök neki és nagyon köszönöm !
Szeretettel üdvözlöm a kis csapatot : Olaszné Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-08-13 21:57

Kedves Anci!

A kis kép alapján azonnal tudtam, hogy a csodás finomságodat fogom élvezettel nézni nagyban és olvasni róla.:-o
Nagyon guszta, nagyon szép, és a leírtak alapján finom is.:-O
Remélem, el fogom tudni készíteni nem sokára.
Köszönöm.:-o
Jászberényi Nyárnak, és a Csángónak vége, tegnap volt a zárónap, záróeste, óriási tűzijátékkal lett vége,- folytatás, majd jövőre.:-O
Szép hetet kívánok!

Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-08-14 14:39

Szia Évikém !
Próbáld ki nyugodtan, mert olcsó és finom.
A Csángó fesztiválon, ahogy ismerlek, jövőre is ott leszel,
az idén meg egész évben a sok pozitív élmény miatt, lesz miből töltekezni . Puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-08-14 20:38

Kedves Anci!

Köszönet a receptért, laktató finom és nem túl drága, szombati menü lesz.:-o
Igen , a Csángó és az egész Jászberényi Nyár, itt a városban egy nagyon jó program, valóban, tényleg ott leszünk,- remélem, a fiunk és lányunk már jövőre a saját baráti körükkel is mennek, netán baráttal, barátnővel.:-o

Szép estét és szép hetet kívánok!

Éva-Anyóca

633
párizsi 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
burgonya 80 dkg
ételízesítő 0.5 ek
tejföl 175 g